Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Ομπάμα κατηγορεί τη Ρωσία για μη τήρηση της συμφωνίας της Γενεύης

Ο Ομπάμα προειδοποίησε τη Ρωσία πως αν συνεχίσει κατ” αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξουν συνέπειες και νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της, ενώ τόνισε ότι τα κατασταλτικά μέτρα που εφαρμόζονται έχουν αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία

Russia-EU-Ukraine

 

Για μη τήρηση της διεθνούς συμφωνίας της Γενεύης, που έχει στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία, κατηγόρησε σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ παράλληλα προειδοποίησε τη Μόσχα με νέες κυρώσεις.

«Μέχρι στιγμής, δεν είδαμε να σέβονται ούτε το πνεύμα ούτε το γράμμα της συμφωνίας της Γενεύης», δήλωσε ο Ομπάμα επικαλούμενος τη στάση των Ρώσων, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε κακόβουλους ενόπλους να καταλαμβάνουν κτίρια, να παρενοχλούν τον κόσμο που δεν συμφωνεί με αυτούς, να αποσταθεροποιούν την περιοχή και δεν είδαμε τη Ρωσία να παρέμβει για να τους αποθαρρύνει» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι αν η Ρωσία συνεχίσει κατ” αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξουν «συνέπειες και νέες κυρώσεις» των ΗΠΑ σε βάρος της, ενώ τόνισε ότι τα κατασταλτικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται έχουν «αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία».

Διαβάστε επίσης: «Χρειαζόμαστε αιχμαλώτους» λένε οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία

By