Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο ΟΠΑΠ βράβευσε την κορυφαία Μαραθωνοδρόμο για το 2014

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων στην Αθήνα

opap

Ο ΟΠΑΠ, ως Μέγας Χορηγός του 32ου Μαραθωνίου της Αθήνας, βράβευσε χθες, Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, την Κενυάτισσα δρομέα Φλόρενς Κίπλαγκατ ως την καλύτερη γυναίκα Μαραθωνοδρόμο για το 2014, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS) στην Αθήνα.

Ειδικότερα η Κίπλαγκατ, αθλήτρια παγκοσμίου κλάσεως, βραβεύτηκε την Παρασκευή από τον αντιπρόεδρο του δ.σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., κ. Σπύρο Φωκά ως η καλύτερη μαραθωνοδρόμος της χρονιάς που πέρασε, ύστερα από αξιολόγηση μιας σειράς κριτηρίων από τα 330 μέλη της AIMS.

Ο κ. Σπύρος Φωκάς, στην ομιλία του τόνισε την αξία του θεσμού του Μαραθωνίου, ενώ αναφέρθηκε και στη σύνδεση για πρώτη φορά φέτος της μεγάλης χορηγίας της ΟΠΑΠ προς τον Μαραθώνιο της Αθήνας με το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας και ειδικότερα με το έργο ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας («Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού»).

«Ο Αυθεντικός μαραθώνιος είναι ένας. Αυτός που ξεκινάει από τον Μαραθώνα και τερματίζει στο Καλλιμάρμαρο της Αθήνας» είπε ο κ. Φωκάς στην ομιλία του κάνοντας μια ιστορική αναδρομή με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 2.504 ετών από την μάχη στον Μαραθώνα (το 490 π.Χ.).

«Η μάχη αυτή βάσιμα θεωρείται ότι έσωσε τον πολιτισμό της Ευρώπης«, τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως τυχόν ήττα των Ελλήνων θα μπορούσε να είχε αλλάξει τη ροή της Ιστορίας.

Ο κ. Φωκάς σημείωσε πως το μήνυμα του Μαραθωνίου είναι μήνυμα ελπίδας για χιλιάδες γενεές και η φράση «νενικήκαμεν» μεταφέρεται ανά τους αιώνες με τους πάντα επίκαιρους συμβολισμούς.

Υπενθύμισε ότι η ΟΠΑΠ στηρίζει από το 2010 το Μαραθώνιο της Αθήνας και τόνισε τις προσπάθειες που κατέβαλε φέτος για κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο προκειμένου να λάβει μέρος σε μια μοναδική προσπάθεια με στόχο την ανακαίνιση των δύο βασικών παιδιατρικών νοσοκομείων Π. & Αγλ. Κυριακού και Αγία Σοφία.

Σημειώνεται πως η ΟΠΑΠ έδινε τη δυνατότητα μέσω του κινητού ή του υπολογιστή στον κάθε ενδιαφερόμενο να χρησιμοποιεί δωρεάν την ειδική εφαρμογή «Διαδρομή Προσφοράς». Με κάθε κατέβασμα της η ΟΠΑΠ προσέφερε ένα ευρώ για την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων.

By