Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο πάπας, οι προφητείες και το τέλος του κόσμου

Και όμως ο Χόρχε Μπεργκόλιο είναι … ο «Μαύρος Πάπας», σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους!

 

papascatastrofiΑν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με τις προφητείες περί «καταστροφής του κόσμου», τόσο το χειρότερο για την… πραγματικότητα! Η φράση επιβεβαιώνεται σαφέστατα στην περίπτωση της εκλογής στο Παπικό Θρόνο του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο που έλαβε το όνομα Φραγκίσκος. Σε περίπτωση που δεν το έχετε διαπιστώσει ιδίοις όμασι, πρόκειται για τον …«Μαύρο Πάπα» της προφητείας. Μπορεί το χρώμα του δέρματος του νέου Ποντίφικα να μη βοηθάει, αυτό όμως διόλου δεν εμποδίζει την εφευρετικότητα όσων θέλουν τις προφητείες να εκπληρώνονται. Και βέβαια το διαδίκτυο δίνει όλους τους «επικοινωνιακά φτερά»!

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 9 το πρωί, σήμερα, αναμένεται να ξεκινήσει η τελετή ενθρόνισης του πάπα Φραγκίσκου του Α’, με τον ποντίφικα να τονίζει ότι «αυτή την φορά δεν θα πρέπει, στην πραγματικότητα, να γίνεται λόγος για ενθρόνιση, διότι δεν υπάρχει βασιλιάς».

Με το που ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέου Πάπα και ακόμη νωρίτερα οι προφήτες, καταστροφολόγοι, συνωμοσιολόγοι, τελεολόγοι, φαντασιολόγοι και μυθομανείς του πλανήτη …έπιασαν δουλειά! Επικαλέστηκαν τα γραπτά ενός ευφάνταστου Ιρλανδού αρχιεπίσκοπου που έζησε στις αρχές του 11ου Αιώνα, του Αγίου Μαλαχία και αποφάνθηκαν πώς ο επόμενος Πάπας θα είναι ο «Μαύρος Πάπας» των προφητειών του.

Τι θα γίνει με την έλευση του; Μα τίποτε λιγότερο από την κατάρρευση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και φυσικά -στην συνέχεια- το τέλος του κόσμου. Μάλιστα επικαλούνταν γραπτά κείμενα του Αγ.Μαλαχία στα οποία φέρεται να έχει προβλέψει με ακρίβεια την εκλογή και των 111 προσώπων που βρέθηκαν στην Παπική Έδρα. Τα κείμενα προέκυψαν μετά από όραμα το οποίο είχε κατά την επίσκεψή του στην Ρώμη το Σωτήριον Έτος 1139 το οποίο φυσικά κατέγραψε. Εξυπακούεται πως ο Αγ. Μαλαχίας είχε επίσης προβλέψει την εκλογή και την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου…

Οι προφητείες και τα σενάρια … «πήραν φωτιά» όταν ανάμεσα στους φερόμενους ως πιθανούς διαδόχους του Βενέδικτου συμπεριλαμβάνονταν οι καρδινάλιοι Πίτερ Τουρκσόν και Φράνσις Αρίτζε, οι οποίοι ανήκουν στην μαύρη φυλή και προφανώς ταίριαζαν «γάντι». Μπορεί η εκλογή ενός Αργεντινού και… λευκού Πάπα να προκάλεσε προς στιγμής σύγχυση και απογοήτευση πλην όμως η φαντασία έχει πάντα εναλλακτικά μονοπάτια να ακολουθήσει.

Η τελευταία λοιπόν «επιβεβαίωση της προφητείας» -σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο – αφορά το τάγμα από το οποίο προέρχεται ο νεοεκλεγείς Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, που δεν είναι άλλο από το Τάγμα των Ιησουϊτών. Παραδοσιακά ο ηγέτης αυτού του Τάγματος προσφωνείται με το παρωνύμιο «Μαύρος Πάπας»! Μάλιστα, αυτή η ιδιότητα συνδυάζεται με το γεγονός ότι ο νέος Πάπας εξελέγη την 13η ημέρα, του 3ου Μήνα του έτους 2013, ενώ χειροτονήθηκε κληρικός στις 13 Δεκεμβρίου του 1969 οπότε …καταλαβαίνετε.

Δεν έχουμε πλέον παρά να περιμένουμε την …καταστροφή του κόσμου. Κι αν κάποιοι έχουν ερωτήματα ή απορίες  για το αν η εκλογή του νέου Πάπα σχετίζεται με ένα πιθανό ντόμινο οικονομικής καταστροφής που ίσως  ξεκινήσει από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, δυστυχώς το ThePaper.gr δεν μπορεί να τους βοηθήσει. Ίσως οι περγαμηνές του Αγ. Μαλαχία, που διασώζονται σύμφωνα με το θρύλο κάπου στα υπόγεια του Βατικανού,  να μπορούν…

[space size=»30″]

 

By