Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στα ευρωπαϊκά «αστέρια»

Δεν άντεξε στην πίεση ο ΠΑΟΚ, που έμεινε εκτός στόχου

7CCB2AAF290260BBCFD930676051B65E

Μπορεί να μην κέρδισε τον Ατρόμητο (1-1 το αποτέλεσμα) αλλά πανηγύρισε την πρώτη θέση και την συμμετοχή του σε προκριματικό για είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό γιατί ενωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε γνωρίσει την ήττα (1-0) από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Οι πράσινοι ήθελαν ένα βαθμό για να τερματίσουν στην κορυφή των πλέι οφ, αλλά κυνήγησαν τη νίκη. Και φάνηκε να την παίρνουν καθώς κρατούσαν το γκολ (από το 33’) του Κλωναρίδη μέχρι τα τελευταία λεπτά του ματς. Τότε (στο 86’) ήρθε η «απάντηση» του Ατρομήτου που έφτασε στην ισοφάριση με τον εξαιρετικό Ναπολεόνι ενώ, λίγο πριν, είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει (διπλή φάση με Ούμπιντες και Ναπολεόνι –ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι).

Βέβαια και ο Παναθηναϊκός είχε τις δικές του φάσεις –με σημαντικότερη, στην εξέλιξη του ματς, την ευκαιρία του Μπεργκ (έσωσε ο Σηφάκης) που άγγιξε το 2-0 (ενώ στις αρχές του αγώνα δοκάρι είχε και ο Καρέλλης).

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν, εν τέλει (δικαίως) στην άδεια Λεωφόρο για την πρωτιά και την επιστροφή τους στην Ευρώπη μετά από ένα χρόνο, κι έφυγαν αγκαλιασμένοι με τους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου που απέδειξε, για μια ακόμη φορά, πόσο καλά δουλεμένη ομάδα είναι.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα το ντέρμπι του Σαββάτου στην άδεια Τούμπα έχει ενδιαφέρον μόνο για τον ΠΑΟΚ που θέλει τη νίκη επί του Παναθηναϊκού για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση (που οδηγεί σε προνομιακή μεταχείριση στα προκριματικά του EuropaLeague, το καλοκαίρι). Χρειάζεται πάντως συνδυασμός αποτελέσματος με το άλλο ματς στο Περιστέρι όπου, για να πετύχει το στόχο του ο δικέφαλος, δεν θα πρέπει να πάρει το τρίποντο ο Αστέρας…

Οι συνθέσεις του ματς στη Λεωφόρο:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (79′ Δώνης), Αμπέντ, Κλωναρίδης (55′ Λαγός), Καρέλης (65′ Μπεργκ).

Ατρόμητος (Παράσχος): Σηφάκης, Μπάλλας (75′ Γεωργίου), Νάστος, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος (69′ Φωτάκης), Φάμπιο, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Καραμάνος (54′ Μπρίτο).

Στην Τρίπολη ο Καράσκο ήταν ο σκόρερ του Αστέρα (στο 44ο λεπτό το γκολ) που έφτασε δίκαια στη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Ερνάντες, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Σέτι, Ουσέρο, Μουνάφο (87′ Κουρμπέλης), Καράσκο (71′ Ναβάρο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (79′ Χουάνμα).

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος (59′ Λίνο), Κατσικάς, Κατσουράνης, Κάτσε (67′ Κουλούρης), Νάτχο, Λάζαρ, Μάρτενς (46′ Σαλπιγγίδης), Στοχ, Αθανασιάδης.

 

Η βαθμολογία των playoff:

 

1. Παναθηναϊκός 11

 

2. Αστέρας 7

 

3. ΠΑΟΚ 7

 

4. Ατρόμητος 4.

 

Βαγγέλης Μελέκογλου 

 

 

 

 

 

 

By