Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Πολωνός πρωθυπουργός ζητά από την Ε.Ε. κυρώσεις κατά της Ουκρανίας

Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Ουκρανίας αναμένεται να συζητήσουν επίσης οι υπουργοί των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας στη συνάντηση που θα έχουν αργότερα στο Παρίσι

oukrania800_180214

Μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στο Κίεβο, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ θα ζητήσει την επιβολή κυρώσεων κατά της ουκρανικής κυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα έχω σήμερα συνομιλίες με τους ηγέτες των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών χωρών και θεσμών και θα τούς πείσω να επιβάλουν κυρώσεις-ατομικές και οικονομικές», είπε ο Ντόναλντ Τουσκ σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της χώρας.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα η στάση αυτή της χώρας του να βοηθήσει την Ε.Ε. στη λήψη γρήγορων αποφάσεων.

Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Ουκρανίας αναμένεται να συζητήσουν επίσης οι υπουργοί των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας στη συνάντηση που θα έχουν αργότερα στο Παρίσι, όπως δήλωσε στο γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter η γερμανίδα πρεσβευτής στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Η βία στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει αμέσως», ανέφερε η Σουζάν Βάζουμ- Ράινερ και πρόσθεσε: «Πρέπει να εξετάσουμε από κοινού την ανάγκη για την επιβολή κυρώσεων».

Σε ό,τι αφορά το είδος των κυρώσεων που μπορούν να επιβληθούν είπε ότι «όλα είναι πιθανά», ωστόσο τόνισε ότι «δεν πρέπει να τιμωρήσουμε το λαό. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ασκήσουμε περισσότερες πιέσεις στην ουκρανική κυβέρνηση».

By