Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο πρωθυπουργός αντιμέτωπος με τις συμπληγάδες των μέτρων και της Χρυσής Αυγής

Ο Αντώνης Σαμαράς προχωράει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχοντας ως μότο «όχι νέα μέτρα»

samaras700

Μετά την επίκληση στην έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χθες στις Βρυξέλλες για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει το μήνυμα «όχι νέα μέτρα» στην συνάντηση που θα έχει στις 14:15 στο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Euro-Working Group Τόμας Βίζερ.

Την ώρα που επικρατεί αλαλούμ στην τρόικα για το ακριβές ύψος του χρηματοδοτικού κενού, με αποτέλεσμα να ανοίγει και πάλι η συζήτηση για νέα μέτρα, η Αθήνα επικαλείται κατά τη διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο πως οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες τα τελευταία τρία χρόνια, πως η ελληνική κοινωνία και οικονομία δεν αντέχει άλλο, πως η Ελλάδα έχει πια δείξει αποφασιστικότητα για μεταρρυθμίσεις και άρα ήρθε η ώρα να δείξει και η Ευρώπη την αλληλεγγύη της όπως είπε ο κ. Σαμαράς στην εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Νέα μέτρα άλλωστε, όπως έχουν κατ” επανάληψη διαμηνύσει και οι βουλευτές της Ν.Δ, δεν θα περάσουν από τη Βουλή – τουλάχιστον όχι εύκολα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου πάντως σήμερα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα λήψης οριζόντιων μέτρων.

Η πρόκληση της Χρυσής Αυγής

Πολιτικό επιχείρημα της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι και η Χρυσή Αυγή, με την έννοια ότι νέες σκληρές αποφάσεις θα δημιουργήσουν τον κίνδυνο εκ νέου ενίσχυσης του νεοναζιστικού μορφώματος, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η εξάρθρωση του.

Το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να ποντάρει και στο εσωτερικό πεδίο στην αποφασιστική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής σε ποινικό και δικαστικό επίπεδο, προσπαθώντας παράλληλα να μαζέψει πίσω στο γαλάζιο μαντρί δυσαρεστημένους ψηφοφόρους.

samaras670

Στήριξη Σαμαρά στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη στρατιωτική άσκηση «Πυρπολητής» και στη δήλωση του στη συνέχεια έστειλε μήνυμα υποστήριξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στον απόηχο των προηγούμενων αποκαλύψεων και καταγγελιών για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

By