Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο πρώτος αόρατος ουρανοξύστης του κόσμου

Στον ουρανό της Νότιας Κορέας

infinity-towerΕνας νέος ουρανοξύστης θα σηκωθεί σύντομα στον ουρανό της Σεούλ στη Νότια Κορέα, αλλά δεν θα μπορεί να τον δει κανείς.

Οι αρχιτέκτονες πήραν ήδη το «πράσινο φως» για να αρχίσουν να κατασκευάζουν τον πρώτο αόρατο ουρανοξύστη του κόσμου με την ονομασία «Απειρο» (Infinity Tower) ύψους 500 μέτρων.

Η γυάλινη επιφάνεια του κτηρίου θα είναι γεμάτη οθόνες LED και κάμερες στο πίσω μέρος του, οι οποίες θα καταγράφουν τον περιβάλλοντα χώρο και θα προβάλουν την εικόνα στο μπροστινό μέρος του ουρανοξύστη, κάνοντάς τον επί της ουσίας αόρατο.

Οι οθόνες θα μπορούν επίσης να δείχνουν ειδικές προβολές και διαφημίσεις. Ακόμη όμως και όταν οι οθόνες θα είναι σβηστές το κτήριο έχει από μόνο του ενσωματωμένα στοιχεία που θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι δεν υπάρχει. Για την  κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποσότητα καθαρού γυαλιού και το πάτωμα του κάθε ορόφου θα είναι επίσης γυάλινο, επιτρέποντας στους επισκέπτες να βλέπουν πολλά επίπεδα κάτω.

Ο ουρανοξύστης θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για σκοπούς διασκέδασης και αναψυχής, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του αμερικανικού αρχιτεκτονικού γραφείου GDS Architects, που έχει αναλάβει την κατασκευή του. Στους ορόφους του θα περιλαμβάνει σινεμά, εστιατόρια ακόμη και νεροτσουλήθρες.

Μετά την ολοκλήρωσή του (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το χρονοδιάγραμμα) ο ουρανοξύστης Infinity, που θα «σηκωθεί» κοντά στο αεροδρόμιο Incheon, θα είναι το τρίτο ψηλότερο κτήριο του κόσμου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By