Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ο πόνος των μητέρων μεταναστών στη Βουλή

Ανθρώπινες ιστορίες μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα και κρύβουν δράματα, ξετυλίχθηκαν στη Βουλή, στην επιτροπή που επεξεργάζεται τον μεταναστευτικό κώδικα

loreta800_210214

«Σαν μάνα πονάω. Έχω 20 χρόνια να δω το παιδί μου. Εγώ εδώ να δουλεύω και αυτό στην Αφρική από τότε που γεννήθηκε γιατί δεν μπορώ να του βγάλω άδεια παραμονής και να το φέρω στην Ελλάδα. Μόνο κάποια μάνα εδώ μέσα, μπορεί να με καταλάβει», είπε η Λορέτα Μακόλι, που εκπροσωπεί την Ένωση Αφρικανών Γυναικών, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα εδώ και 31 χρόνια.

«Ξέρω μια μάνα. Έχει στο νοσοκομείο το παιδί της με βαριά ασθένεια, πρέπει να κάνει εγχείρηση το παιδί. Πρέπει η μάνα να υπογράψει. Δεν πάει να υπογράψει γιατί φοβάται. Δεν έχει άδεια παραμονής. Ξέρω μια άλλη μάνα που αρρώστησε βαριά το παιδί της και πρέπει να πάει στο εξωτερικό. Δεν μπορεί να πάει λόγω του ότι δεν έχει άδεια παραμονής», συνέχισε η Λορέτα Μακόλι, συγκινώντας τους βουλευτές και τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα ασχοληθεί με όλες τις προτάσεις που κατέθεσαν κόμματα και φορείς.

«Άκουσα όλους τους εκπροσώπους μεταναστών. Πρέπει να καταλάβουν ότι με μεγάλη ευαισθησία τους ακούμε. Άκουσα τη Λορέτα. Τα ακούσαμε με μεγάλη προσοχή αυτά που μας είπε. Να ξέρεις Λορέτα και όλοι σας, ότι η ένταξη των μεταναστών είναι προτεραιότητα μας. Θα τα πούμε ιδιαιτέρως. Υπάρχει η ελληνική πολιτεία και αντιδρά πολύ ευαίσθητα σε αυτά τα θέματα. Θα σου δώσουμε τα προσωπικά μας τηλέφωνα, και το δικό μου και των άλλων υπηρεσιακών παραγόντων και θα έχουμε επαφή. Θα επικοινωνούμε σε προσωπικό επίπεδο. Το λέω αυτό γιατί πέρα από υπουργός είμαι και γιατρός. Και έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

By