Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Σαμαράς άθελά του πάσαρε, ο ΣΥΡΙΖΑ καρφώνει

Η κάλυψη Σαμαρά σε Βενιζέλο για τα ναυπηγεία ανοίγει το δρόμο για την πρόταση Εξεταστικής

ypovryxia

Δριμεία επίθεση εναντίον τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προχθεσινή κάλυψη του τελευταίου στη συνέντευξη με τον Γ. Πρετεντέρη. Από την Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν πως ο Αντ. Σαμαράς στην προσπάθειά του να αποτρέψει κυβερνητικούς τριγμούς «επιστρατεύει ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να αφήσουν το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά να «ξεφουσκώσει». Μάλιστα, οι προχθεσινές ρήσεις του πρωθυπουργού αποτελούν μία ιδανική… πάσα, καθώς όπως είχε μεταδώσει από την περασμενη εβδομάδα το thepaper.gr η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής δέχεται τις τελευταίες «πινελιές» από τα αρμόδια όργανα του κόμματος και με την επιστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, από το Όστιν των ΗΠΑ θα συζητηθεί εκτενώς στην ΚΟ πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το thepaper.gr η πρόταση δεν θα αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασαν τα ναυπηγεία στη σημερινή τους κατάσταση. Το γεγονός αυτό δεν αποκλείεται να βάλει στο κάδρο των ευθυνών και άλλους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας πλην του νυν υπουργού Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν οι φράσεις με τις οποίες ο πρωθυπουργός επιχείρησε να καλύψει και να περάσει ως ήσσονος σημασίας την εμπλοκή Βενιζέλου στην υπόθεση. Από το ΣΥΡΙΖΑ υπενυμίζουν τη στάση που μέχρι πριν από λίγο καιρό κρατούσαν κορυφαία στελέχη της ΝΔ που έκαναν λόγο για τεράστιο σκάνδαλο, ενώ «τώρα στο βωμό της κυβερνητικής ευστάθειας τα ξεχνούν όλα».

«Για τα υποβρύχια έγινε προανακριτική και εξεταστική το 2011 και δεν του βρήκαν τίποτα»

Από την Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «για τα υποβρύχια  με συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ προανακριτική έγινε μόνο για τον Τσοχατζόπουλο κατά παράβαση της εισαγγελικής παραγγελίας. Εξεταστική δεν έγινε ποτέ. Με αρχιτέκτονα τότε τον κ. Βενιζέλο τροποποιήθηκε το άρθρο 31Β του Κανονισμού της Βουλής και η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων ανέλαβε αρμοδιότητες «συλλογής πληροφοριών και εγγράφων, όπως και κλήσης και εξέτασης προσώπων» και εξέτασε δεσμευτικά μόνο την περίοδο κατά την οποία διαδοχικά Υπουργοί Εθνικής Άμυνας ήταν οι κκ. Γ. Παπαντωνίου, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαιρώντας παρά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο την περίοδο Τσοχατζόπουλου, όσο και την περίοδο Βενιζέλου. Ο ισχυρισμός λοιπόν ότι . «δεν του βρήκαν τίποτα» προβάλλεται για να θολώσει τα νερά».

Στο ίδιο μήκος κύματος, πάλι στη βάση της «συμπαιγνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ» κινείται η κριτική της Κουμουνδούρου για τις αναφορές του πρωθυπουργού και στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπου «έγιναν τα πάντα για να μείνει εκτός κάδρου ο Ευ. Βενιζέλος» όπως τονίζει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο thepaper.gr.

«Βάλλεται για τη λίστα Λαγκάρντ. Έγινε εξεταστική δεν του βρήκαν τίποτα.»

Ο αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θ. Δρίτσας, τονίζει πως «θυμίζουμε στον κ. Πρωθυπουργό ότι πάλι με συμπαιγνία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ η έρευνα περιορίστηκε μόνο στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Έκαναν τα πάντα για να εξαιρέσουν τον κ. Βενιζέλο και κάθε άλλον.

Η αλήθεια λοιπόν δεν είναι ότι «δεν βρήκαν τίποτα», αλλά με την σύμφωνη γνώμη των βουλευτών της ΝΔ δεν έψαξαν για να βρουν, αγνοώντας τις ενδείξεις.

Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανένα παρά μόνο τον εαυτό του. Αλλά πίσω από το δάχτυλό του δεν μπορεί να κρυφτεί. Δεν είναι δα και τόσο ανύπαρκτος.

Τελικά δεν του φτάνουν αυτά, αλλά πετάει και τη λάσπη».

«Για τα υποβρύχια ρωτώ, αυτοί που τότε ήταν με τον Τσοχατζόπουλο, σήμερα σε ποιο κόμμα βρίσκονται;»

Στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως «όλοι ξέρουν ότι ο μεν Βενιζέλος κάλυπτε για χρόνια πλήρως τον Τσοχατζόπουλο, τα δε υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τις βαριές κατηγορίες εναντίον του κ. Βενιζέλου για τα υποβρύχια, τέτοιες που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αποτολμήσει.

Αλλά αφού έχει ονόματα, ας μας τα πει. Μέχρι τότε του απευθύνουμε κι εμείς δυο (2) ερωτήματα :

Ποιο σημερινό στέλεχος της Κυβέρνησης υπήρξε συναρμόδιος με τον Άκη Τσοχατζόπουλο Υπουργός σε θέματα που αφορούσαν και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τα έτη 1999 και 2000;

Ξεχνά ο Πρωθυπουργός την υπόσχεσή του ότι το ζήτημα των υποβρυχίων θα έχει λυθεί μέχρι 31.12.2012;»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By