Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Σαμαράς και η Μέρκελ ξανά μαζί

Τα επικείμενα ταξίδια του πρωθυπουργού σε Γαλλία και Γερμανία

Treffen Merkel und Samaras

Το πρόγραμμα των επαφών του στο εξωτερικό το επόμενο διάστημα αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη του στο Mega και στην εκπομπή Ανατροπή, απαντώντας στις πληροφορίες που έφεραν τις σχέσεις του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να βρίσκονται σε παγωμένο σημείο και το Βερολίνο να παραπέμπει την Αθήνα στην τρόικα, αρνούμενο να αποδεχθεί πολιτική διαπραγμάτευση.

Ο κ.Σαμαράς διέψευσε πως «αυτό που ακούστηκε, ότι δήθεν τσακωθήκαμε ή δεν μίλησε όπως πρέπει, αυτές οι ανοησίες σε επίπεδο κουτσομπολιού» και υποστήριξε ότι στη Σύνοδο Κορυφής συζήτησαν για δέκα λεπτά. Ανέφερε μάλιστα πως την Παρασκευή είχε εκτενέστατη τηλεφωνική συνομιλία με την κ.Μέρκελ και ότι θα τη δει από κοντά την επόμενη εβδομάδα, καθώς θα ταξιδέψει στο Παρίσι, όπου ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διοργανώνει διάσκεψη για την ανεργία των νέων.

Ο πρωθυπουργός θέλει να εκμεταλλευθεί αυτή την ευκαιρία -στον απόηχο και των επαφών που είχε με τους ηγέτες της νότιας Ευρώπης, καταρχήν για το μεταναστευτικό και σε δεύτερο επίπεδο για το «χτίσιμο» μίας ευρωπαϊκής «συμμαχίας του νότου»- προκειμένου μαζί με τους υπόλοιπους νοτιοευρωπαίους να τονίσει την ανάγκη για μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Παραδέχθηκε όμως ότι οι χώρες του Νότου και η Ιρλανδία είναι δύσκολο να πιέσουν για αλλαγή πολιτικής, ακριβώς λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Στο τέλος Νοεμβρίου ο κ.Σαμαράς θα βρεθεί στο Βερολίνο προσκεκλημένος σε εκδήλωση της Sueddeutsche Zeitung μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By