Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Σνόουντεν έβλαψε τη Βρετανία

«Οι αποκαλύψεις Σνόουντεν έβλαψαν την ασφάλεια της Βρετανίας» σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες

snowden
Οι επικεφαλής των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, καταθέτοντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή, υποστήριξαν ότι οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν ευνόησαν την Αλ Κάιντα.

Η κατάθεσή τους μεταδόθηκε, για πρώτη φορά, από την τηλεόραση αλλά με καθυστέρηση 10 λεπτών, ούτως ώστε να προληφθεί εγκαίρως μια ενδεχόμενη αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών που μπορεί να έκαναν.

«Οι διαρροές του Σνόουντεν ήταν επιζήμιες, έθεσαν σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις μας» τόνισε ο αρχηγός της MI6 (υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού) Τζον Σόγερς. «Οι αντίπαλοι και οι εχθροί μας τρίβουν τα χέρια από χαρά. Η Αλ Κάιντα το ευχαριστήθηκε» πρόσθεσε.

Στο πλευρό του, ο επικεφαλής της GCHQ Ίαν Λόμπαν εξήγησε ότι οι υπηρεσίες υποκλέπτουν «σχεδόν καθημερινά συνομιλίες» μεταξύ τρομοκρατών «από τη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν και αλλού» που αναφέρονται στις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν και την έκταση που έχουν λάβει οι παρακολουθήσεις από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Αυτές οι οργανώσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τα μέσα επικοινωνίας που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα καθώς τα θεωρούν «ευπρόσβλητα», σημείωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By