Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Στάλιν, η «Αυγή» και τα «Νέα»…

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το πρωτοσέλιδο «χτύπημα» των «Νέων»

ΑΥΓΗ-ΣΤΑΛΙΝ-ΤΣΙΠΡΑΣ

Μια φωτογραφία που απεικονίζει τον Ιωσήφ Στάλιν να σηκώνει στα χέρια του τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο τρόπος των «Νέων» να σχολιάσουν τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα του ΔΟΛ δημοσιεύει και άρθρο του Ηλία Κανέλλη με το τίτλο «Ο ποπ πρόεδρος και οι πατερούληδες της Κουμουνδούρου» που γράφει μεταξύ άλλων: «Ο Τσίπρας βλέπει ως σταλινικό τον Τύπο που του ασκεί κριτική, αλλά δεν βλέπει ότι στο κυνήγι της εξουσίας τον συντροφεύουν νεοσταλινικές ύαινες, οι οποίες του υπαγορεύουν την πολιτική εκφοβισμού μέσων ενημέρωσης, δημοσιογράφων, ακόμα και γελοιογράφων, αλλά και απειλή ενός ρεβανσισμού στους μνημονιακούς εκτελεστές συμβολαίων με την Τρόικα».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τοποθετήθηκε μέσω του ΣΚΑΙ τόσο για τα «Νέα» όσο και για το τηλεοπτικό κανάλι Mega, λέγοντας: «Δεν υπάρχει σήμερα πιο ακραίο, πιο σταλινικό, μνημονιακό, μιντιακό μπλοκ από αυτό που εκφράζεται κυρίως από τα «ΝΕΑ» κάθε πρωί και από το Mega κάθε απόγευμα. Είναι ένα καθημερινό δείγμα γραφής, το οποίο αποτυπώνει πλήρως, με την κυριολεξία της έννοιας και του όρου αυτή την αντίληψη». Ειδικά για την εφημερίδα τόνισε «Τα ΝΕΑ έχουν εμφανίσει τον κ. Τσίπρα ως τσολιά, τον έχουν εμφανίσει ντυμένο με την αμερικανική σημαία, τώρα τον εμφανίζουν ως σταλινικό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By