Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Στέλιος Σταυρίδης στο «τιμόνι» του ΤΑΙΠΕΔ

Καλύφθηκε «εκ των έσω» το κενό του Ταμείου, την ώρα που η Τρόικα πιέζει για τις αποκρατικοποιήσεις.

Stelios StavridisΟ μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Στέλιος Σταυρίδης θα είναι ο αντικαταστάτης του Τάκη Αθανασόπουλου στην προεδρία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που είχαν στο μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Τη θέση του κ. Σταυρίδη στην ΕΥΔΑΠ θα καλύψει ο -μέχρι σήμερα μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ- οικονομολόγος Αντώνης Βαρθολομαίος, ενώ το κενό στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, θα καλύψει ο οικονομολόγος Γιώργος Κουτσουδάκης, που ήταν μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι παραιτήσεις στελεχών που σχετίζονται με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, για τη σύμβαση δημιουργίας μονάδας παραγωγής στο Αλιβέρι, μετά την εισαγγελική παρέμβαση. Σήμερα, υπέβαλλε την παραίτησή του ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Σπύρος Ευσταθόπουλος.

Η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου «είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης» σχολιάζει σε ανακοίνωση της η αρμόδια «τομεάρχης» του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα ιδιωτικοποιήσεων, Ηρώ Διώτη. Υπενθυμίζει πως ο Σ.Ευσταθόπουλος ήταν υποψήφιος στις εκλογές με το κόμμα του Ν.Τζήμερου. Επισημαίνει ότι η επιλογή αυτή «δίνει το σαφές μήνυμα στην τρόικα και τους κερδοσκόπους των «αγορών» ότι οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και η δημόσια περιουσία εκποιούνται». Αντιθέτως η Δράση χαιρέτισε την ανάθεση της προεδρίας του ΤΑΙΠΕΔ στον Στέλιο Σταυρίδη. «Ο νέος πρόεδρος είναι πραγματικός άνθρωπος της αγοράς που δημιουργεί την ελπίδα ότι θα εμφυσήσει νέα πνοή στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων» ανέφερε σε δήλωση της.

 

[space size=»30″]

 

 

 

By