Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο στρατηγός Μ. Κωσταράκος εξελέγη Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας τον συνεχάρη για την εκλογή του

dendias1

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έκανε την εξής δήλωση σχετικά με την εκλογή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου στη θέση του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Συγχαίρω θερμά τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης(EUMC), η οποία αποτελεί αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των Ένόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

Οι προκλήσεις για τον Στρατηγό Κωσταράκο, σ” αυτή τη νέα θέση του, θα είναι πολλές, για την οικοδόμηση μίας νέας στρατηγικής για την Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας ζήτημα, στην πορεία προς μία πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη, για το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα εργαστεί παραγωγικά και αποτελεσματικά ο Έλληνας Στρατηγός, από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

Για μία ακόμα φορά, συγχαίρω τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την επιτυχία του, η οποία είναι επίσης επιτυχία της Ελλάδος και των Ένόπλων μας Δυνάμεων».

By