Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο στρατός προειδοποιεί το Μόρσι με αίμα

Έτοιμοι να πεθάνουν για να υπερασπιστούν τους πολίτες δηλώνουν οι στρατιωτικοί στην Αίγυπτο, ενώ το κίνημα Τάμαροντ ζητεί τη σύλληψη του Μόρσι και οι νεκροί έχουν φτάσει τους 16.

Egyptian protestorΤο Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων (SCAF) της Αιγύπτου απάντησε στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι μέσω ανάρτησης στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, με τίτλο «Οι τελευταίες ώρες».

«Ορκιζόμαστε στο Θεό ότι θα θυσιάσουμε ακόμα και το αίμα μας για την Αίγυπτο και τους πολίτες της, για την υπεράσπισή τους ενάντια σε κάθε τρομοκράτη, ριζοσπάστη ή ανόητου», αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Η δήλωση αναρτήθηκε τρεις μόλις ώρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο του στρατού να μοιραστεί την εξουσία με τους αντιπάλους του.

«Ο Μόρσι τρομοκρατεί τον λαό», κατήγγειλε εν τω μεταξύ το κίνημα  Τάμαροντ, ζητώντας από την Ρεπουμπλικανική Φρουρά του Αιγυπτίου προέδρου να τον συλλάβει.

Ο αριθμός των νεκρών από τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας έχει φτάσει τους 16. . Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 200 άτομα έχουν τραυματιστεί. Οι νέες εντάσεις ξέσπασαν λίγο μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Αιγυπτίου προέδρου, ο οποίος σύμφωνα με το CNN δήλωσε  ότι σκοπεύει να υπερασπιστεί τη νομιμότητα της κυβέρνησής του, την οποία οι πολίτες εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες και να συνεχίσει να τελεί τα καθήκοντά του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By