Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν

«Δεν έχουμε να δώσουμε εξηγήσεις σε κανένα» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

syriza660

Ανακοίνωση σχετικά με τις έντονες αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το θέμα της  Σαμπιχά Σουλεϊμάν  εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου έχει ως εξής:

«Το ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη είναι πολύ σοβαρό για να το εκμεταλλεύονται- διάφορες πλευρές- για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να δώσει εξετάσεις και διαπιστευτήρια απέναντι σε κανέναν για τις θέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα και στο κατά πόσο υποκύπτει σε πιέσεις ξένων παραγόντων. Αυτές είναι γνωστές και ξεκινούν από την πεποίθηση ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων.

Να σημειώσουμε επίσης ότι αυτοί που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπέκυψε στις πιέσεις του τουρκικού προξενείου για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της κ.Σαμπιχά, σκόπιμα ξεχνούν να αναφέρουν ότι τα δικά τους κόμματα δεν έχουν καμία υποψηφιότητα προερχόμενη από τη μειονότητα, την ίδια στιγμή που κύκλοι του τουρκικού προξενείου επιλέγουν να κατεβάσουν το δικό τους συνδυασμό και αποθαρρύνουν υποψηφιότητες μειονοτικών στα άλλα κόμματα.»

By