Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά διαγραφή βουλευτή της ΝΔ για την «επανάσταση της χούντας»

Συνεχίζονται οι βολές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συζήτησης για την τρομοκρατία

b3c3991a6ecd7b6e854df8dab870cddd

Φουλ επίθεση κατά της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή δηλώσεις του «γαλάζιου» βουλευτή Πιερίας, Δημήτρη Χριστογιάννη.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Action24, ο κ. Χριστογιάννης ανέφερε «βάζετε στην ίδια μοίρα τους Χουντικούς με τους τρομοκράτες;» για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως «εκείνη την εποχή η Χούντα τι ήταν; Ήταν μια επανάσταση. Μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία».

Όταν ο βουλευτής της ΝΔ δέχθηκε την κριτική από την πλευρά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη είπε: «καλά, έγώ ήμουνα μικρός εκείνη την περίοδο και δεν θυμάμαι πολύ καλά».

Αντιδρώντας ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή του βουλευτή από τη ΝΔ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Αλήθεια, η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα; Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι “η χούντα ήταν επανάσταση’».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By