Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στον εκλογικό στίβο

Με το σύνθημα «τρεις κάλπες μια επιλογή: να νικήσουμε» κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας την προεκλογική περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ και παρουσίασε τους υποψηφίους του κόμματός του

© fosphotos.com | panayiotis Tzamaros
© fosphotos.com | panayiotis Tzamaros

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις αυτοδιοικητικές κάλπες του Μαΐου κήρυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους για δήμους και περιφέρειες.

Τον πολιτικό χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, που για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δημοψήφισμα «για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες πολιτικές της λιτότητας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην εκδήλωση στο κατάμεστο θέατρο Ακροπόλ, κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στο Ακροπόλ έχοντας ήδη «σφραγίσει» και επισήμως την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Οδ. Βουδούρη για την διεκδίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές θα είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο, ενώ ειδικά για τις ευρωεκλογές είπε ότι θα είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια εκλογική αναμέτρηση με τον αδίστακτο ταξικό αντίπαλο, τη διαπλοκή, τα μεγάλα συμφέροντα, την τραπεζοκλεπτοκρατία, και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του για το δίλημμα των εκλογών ο κ. Τσίπρας είπε ότι «όποιος πιστεύει ότι η τραγωδία είναι επιτυχία, μπορεί να επιλέξει τον κ. Σαμαρά και τον εκλεκτό της κ. Μέρκελ. Όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση και ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό, θα στρατευτεί μαζί μας».

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα ήταν η Ρένα Δούρου (υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής), ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων), αλλά και ο Θ. Δρίτσας (Δήμος Πειραιά).

Η συμφωνία με τον Βουδούρη

Οπως έγινε γνωστό επισήμως από την Κουμουνδούρου, νωρίτερα την Δευτέρα, ηγετικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον ίδιο τον κ. Αλέξη Τσίπρα, τον γραμματέα του κόμματος κ. Δ. Βίτσα, τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Π. Σκουρλέτη και τον συνεργάτη του κ. Τσίπρα κ. Αλ. Φλαμπουράρη συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του πολιτικού φορέα «Κοινωνία Πρώτα», υπό τον κ. Βουδούρη και με συμμετοχή των κκ. Θ. Παραστατίδη, Στ. Στυλιανίδη και την κυρία Μαρία Δημητροπούλου και συμφώνησαν «στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου για την ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, την ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας, καθώς και στην διεύρυνση της συνεργασίας τους σε πρώτη φάση μέσα από τα κινήματα πολιτών και με προσανατολισμό στα προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες».

Κατόπιν αυτού, το θέμα της υποψηφιότητας Βουδούρη έχει κλείσει τυπικά, όμως αναμένεται ότι οι εσωκομματικές αντιδράσεις θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται, κατ” αρχάς σε τοπικό επίπεδο, αλλά και με ζητούμενο την στάση που θα τηρήσει η Αριστερή Πλατφόρμα στην πορεία προς τις εκλογές.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ

By