Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Σχορτσανίτης για τη μάχη του Final Four

Είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την κούπα, σημείωσε ο Έλληνας διεθνής

sofo

Τον ζήσαμε στην Ελλάδα, τον ζούμε και τώρα, από …απόσταση. Συνεχίζουμε να τον αγαπάμε βέβαια –και, κάποιοι, να τον εκτιμούμε ακόμη περισσότερο για την ενέργειά του να αποπειραθεί να «σκοτώσει» τον αλήτη που έβρισε την οικογένειά του, κάτι για το οποίο τιμωρήθηκε.

Ο λόγος για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που μίλησε στο EuroleagueGreece για πολλούς –και πολλά. Οι απαντήσεις του, άκρως ενδιαφέρουσες –παραμονές του Final 4.

«Το FinalFour είναι κάτι ιδιαίτερο. Είναι μια εμπειρία που όλοι θέλουν να ζήσουν και όπου όλα μπορούν να συμβούν. Είναι το καλύτερο κομμάτι της Euroleague. Τo Final Four απαιτεί από τον κάθε παίκτη να δώσει ότι καλύτερο έχει. Είναι ο μόνος τρόπος για να διακριθείς. Ό,τι και αν έχει προηγηθεί, ουδεμία σημασία έχει. Είναι μια εντελώς καινούργια πραγματικότητα».

Στο ερώτημα αν η Μακάμπι είναι το αουτσάιντερ, ο Σοφοκλής απαντά:

«Όλα μπορούν να συμβούν και σίγουρα κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Αυτό που πάντα έχει σημασία, είναι να δίνεις το 100%. Προσωπικά ποτέ δεν σταμάτησα να πιστεύω πως έχουμε ό,τι χρειάζεται για να προκριθούμε στο FinalFour. Πάντα πίστευα και πάντα θα πιστεύω στην ομάδα μου, στους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου. Έως τώρα και σε όλα τα χρόνια που παίζω στη Μακάμπι (συνολικά τρία) ποτέ μου δεν απογοητεύτηκα. Οι δυσκολίες ήταν αυτές που μας έκαναν καλύτερους μαζί με την προσπάθεια, τα λάθη και τις επιτυχίες. Ο τρόπος που ξεκίνησε η ομάδα φέτος δεν ήταν απλά δύσκολος. Ήταν τρικυμία αλλά, το καλό είναι πως φτάσαμε ως εδώ. Οι δυσκολίες ήταν αυτές που μας έφεραν πιο κοντά, που μας βοήθησαν να καταλάβουμε τι χρειάζεται προκειμένου να παίξουμε με τον τρόπο που θα μας έφερνε εδώ. Όταν ήλθα το στιλ του παιχνιδιού ήταν τελείως διαφορετικό από όσα είχα γνωρίσει. Γεγονός είναι πως όλοι καταφέραμε να δεθούμε, να βρούμε τη χημεία μας και να γίνουμε μια από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Η ομάδα του Σοφοκλή, η Μακάμπι, είναι και …οικογένειά του; Ο ίδιος το έχει πει. «Κοίτα, είναι ωραίο να πηγαίνεις στο γήπεδο και να μην έχεις το άγχος πώς θα σε δουν. Να ξέρεις πως ό,τι και αν γίνει, όλα παραμένουν ίδια, ότι το μόνο που θέλουν είναι να είσαι καλά και να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό».

Αναφορικά με τον ημιτελικό κόντρα στους Ρώσους: «Η ΤΣΣΚΑ έχει εξαιρετικό ρόστερ με κάποιους από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης, από τους πιο δυνατούς ψηλούς που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου. Αυτό είναι και προσωπικό μου κίνητρο, να καταφέρω να τους κερδίσω».

Στο ερώτημα τι απαντάς στην τεράστια επιθυμία κατάκτησης της κούπας από τους ισραηλινούς οπαδούς που θα κατακλύσουν το MediolanumForum, ο Σοφοκλής θα πει:

«Αλήθεια, εγώ με τι θέλω να γυρίσω; Με άδεια χέρια; Παίζουμε όλη τη χρονιά για να φτάσουμε εδώ και τι πιστεύετε ότι θέλουμε να κάνουμε; Είναι η Euroleagueman. Έχουμε δουλέψει σκληρά όλη τη χρονιά και τώρα είμαστε εδώ, σε θέση να διεκδικήσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Ο προπονητής μας, μας έχει …τρέξει μέχρι θανάτου κι όλοι σκεφτόμαστε μόνο πώς θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Δεν θα είναι βέβαια εύκολη η δουλειά μας. Οι ομάδες που είναι εδώ το αξίζουν κι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες».

Βαγγέλης Μελέκογλου 

By