Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Σόιμπλε κατηγορεί για «ανοησίες» τον Όλι Ρεν

Επίθεση από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κατά του Επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων

European Economic and Monetary Affairs Commissioner Rehn speaks during a news conference as German Finance Minister Schaeuble listens in Berlin

Ανοησία χαρακτήρισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την άποψη του Όλι Ρεν, σύμφωνα με την οποία ο παρατεταμένος χαμηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα καταστήσει πιο δύσκολη την επανεξισορρόπηση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σε συνέντευξη του, που παραχώρησε στο Reuters, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Σόιμπλε διεμήνυσε ότι θα πάρει αποστάσεις από τον Φινλανδό επίτροπο Ρεν, εάν πράγματι αυτή είναι η άποψη που εκφέρει με τον θεσμικό του ρόλο ως αξιωματούχος της Ε.Ε.

«Όχι, δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη διότι αυτό θα σήμαινε ότι η Ευρώπη λειτουργεί μόνο στη βάση της αστάθειας και του πληθωρισμού. Αυτό είναι ανοησία», είπε ο Σόιμπλε αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Ρεν.

Συνεχίζοντας με τον Όλι Ρεν είπε ότι δεν είναι πλέον σίγουρος εάν και κατά πόσο μιλάει (ο Ρεν) με την ιδιότητα του Επιτρόπου ή κάποιου ο οποίος κάνει προεκλογική εκστρατεία.

«Εάν μίλαγε ως επίτροπος, θα έπαιρνα σαφώς τις αποστάσεις μου. Εάν λέει ανοησίες στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, πρέπει να πω: «είναι καλύτερα να ψηφίσετε το δικό μου κόμμα»» είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By