Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Ο ταλαντούχος κύριος Σαμαράς»

Επίθεση γοητείας του Έλληνα πρωθυπουργού καταγράφει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung επισημαίνοντας ωστόσο ότι  σημαντικές μεταρρυθμίσεις έχουν μείνει πίσω

Treffen Merkel und SamarasΓια «επίθεση γοητείας» του Έλληνα πρωθυπουργού από το συνέδριο της Süddeutsche Zeitung στο Βερολίνο κάνει λόγο η οικοδέσποινα εφημερίδα εστιάζοντας ωστόσο στις μεταρρυθμίσεις που προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς ή δεν έχουν εφαρμοστεί καθόλου.

Σε άρθρο με τίτλο «Ο ταλαντούχος κύριος Σαμαράς» η  Süddeutsche Zeitung αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι «η Ελλάδα ζει», ότι ο ίδιος «δεν θέλει να ξανακούσει για Grexit», αλλά προτιμά να μιλά «για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη». Ωστόσο, όπως τονίζει, «επειδή αυτό το comeback δεν είναι αισθητό στην Αθήνα και στο Βερολίνο, ο Σαμαράς αξιοποιεί το συνέδριο της Süddeutsche Zeitung για μια επίθεση γοητείας». Σημειώνει πάντως ότι και ο ίδιος ο Αν. Σαμαράς παραδέχεται ότι πρέπει ακόμη να εφαρμοστούν πολλές μεταρρυθμίσεις και προσθέτει ότι  βασικός του στόχος  είναι η απομείωση του χρέους.

Αν και, όπως σημειώνει και το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε την έκφραση αυτή, αλλά παρέπεμψε στην υπόσχεση των Ευρωπαίων ομολόγων του ότι θα ασχοληθούν με το ζήτημα όταν η Αθήνα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της, η ώρα της αλήθειας θα έλθει τον Απρίλιο του 2014 όταν η Eurostat δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των χωρών της Ευρωζώνης για το 2013 και τότε θα επισημοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Εάν ήταν στο χέρι του Σαμαρά θα ζητούσε την ίδια μέρα από τους εταίρους άφεση του χρέους», εκτιμά η εφημερίδα και παρατηρεί ότι αυτό ακριβώς θέλει να αποτρέψει η Άνγκελα Μέρκελ, φοβούμενη την άνοδο των ευρωσκεπτιστικών κομμάτων στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης: Σαμαράς: Ακόμα και εαν χάσουμε έναν βουλευτή υπάρχουν έτοιμοι άλλοι

Σόιμπλε: Σεβασμός για τα προβλήματα που ξεπέρασε η Ελλάδα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By