Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τζακ Νίκολσον, η Μέριλ Στριπ, η ομοφυλοφιλία και τα ναρκωτικά

Ο συγγραφέας Μαρκ Έλιοτ υποστηρίζει ότι ο Νίκολσον είχε μια σύντομη ερωτική σχέση με την Στριπ, την οποία συνάντησε για πρώτη φορά κινηματογραφικά το 1986, στα γυρίσματα της ταινίας «Heartburn»

7D04EE2337D41D75DD6558FA71FC0563

Άκρως αποκαλυπτική είναι η νέα βιογραφία του Τζακ Νίκολσον, σύμφωνα με την οποία ο 76χρονος Αμερικανός ηθοποιός είχε κάνει σεξ με τη Μέριλ Στριπ, είχε συχνά ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις και έκανε χρήση ναρκωτικών.

Ο συγγραφέας Μαρκ Έλιοτ υποστηρίζει ότι ο Νίκολσον είχε μια σύντομη ερωτική σχέση με την Στριπ, την οποία συνάντησε για πρώτη φορά κινηματογραφικά το 1986, στα γυρίσματα της ταινίας «Heartburn».
Αν και είχε «ακουστεί» ότι η ίδια η ηθοποιός είχε πετάξει τότε έξω από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της τον συμπρωταγωνιστή της, παίρνοντας όρκο ότι δεν θα ξανασυνεργαστεί ξανά μαζί του, ένα χρόνο αργότερα συναντήθηκαν ξανά στα γυρίσματα του «Ironweed».
Οι δύο ηθοποιοί ανέπτυξαν ερωτικό δεσμό, αν και εκείνη την εποχή ο Νίκολσον είχε δεσμό με την Αντζέλικα Χιούστον, ενώ υπήρχαν φήμες ότι είχε σεξουαλικές επαφές και με την ηθοποιό Βερόνικα Κάρτραϊτ.

Ωστόσο, κάποια στιγμή και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Ironweed», η κατάσταση στο τροχόσπιτο όπου έδιναν ραντεβού συχνά οι ηθοποιοί είχε αρχίσει να «ξεφεύγει», σε σημείο που έκανε πολλούς από τους εργαζόμενους να αισθάνονται «άβολα» με την κατάσταση.

Πάντως, Νίκολσον και Στριπ έμειναν καλοί φίλοι με το πέρασμα των χρόνων και σήμερα μιλούν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλο.
Εκτός από την ερωτική του σχέση με την Στριπ, ο Έλιοτ αναφέρεται και στην εξάρτηση του ηθοποιού από τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα, ο Τζακ Νίκολσον ήταν «χρόνιος χρήστης ναρκωτικών» στην αρχή της καριέρας του και έπαιρνε συνέχεια LSD, κοκαΐνη και μαριχουάνα.
Μάλιστα, τα ναρκωτικά τον είχαν επηρεάσει τόσο πολύ, που ένα διάστημα της ζωής του πίστευε ότι έβλεπε μπροστά του το πρόσωπο του θεού, ενώ είχε ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις και οράματα, γιατί δεν ήταν επιθυμητός ως μωρό.
Το βιβλίο ασχολείται και με την πολυτάραχη παιδική του ζωή. Ο Νίκολσον έμαθε στα 37 του χρόνια από έναν δημοσιογράφο ότι η πραγματική του μητέρα, ήταν η γυναίκα που, μέχρι τότε, πίστευε για αδερφή του.

By