Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο «τρίδυμος λαχνός» της οικονομίας φέρνει χαμόγελα στο ΣΥΡΙΖΑ

 Oι αλλεπάλληλες αβελτηρίες  του Μαξίμου σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο στρώνουν το χαλί για το επόμενο «πεδίο μάχης»

tsipras1Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ για μεθόδευση  προβοκάτσιας, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν  «επεξεργάζονται τα ίδια υψηλόβαθμα στελέχη του Μαξίμου από το πρωθυπουργικό περιβάλλον που εισήγαγαν στην καθημερινότητα των πολιτών τη θεωρία των δύο άκρων», κύκλοι της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως οι αλλεπάλληλες αβελτηρίες  του Μαξίμου σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο στρώνουν το χαλί για το επόμενο «πεδίο μάχης».

Ο λόγος για τον. τρίδυμο λαχνό – όπως δηκτικά αποκάλεσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το τριπλό χτύπημα στην κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας. Στην κορυφή βρίσκεται το κλίμα πλήρους ασυνεννοησίας που αποπνέει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά και το χθεσινό άδειασμα Στουρνάρα στον υφυπουργό του, Χρήστο Σταϊκούρα. Το περιστατικό, όπως ήταν αναμενόμενο δεν πέρασε ασχολίαστο από την Κουμουνδούρου, που αναμένουν να δουν της στήριξης που θα τύχει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών. Μάλιστα το συνδέουν τόσο με την προαναγγελία αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα διότι δεν κρίνουν πλέον βιώσιμο το χρέος, όσο και με την ανάγκη κουρέματος που υπογραμμίστηκε και από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

staikourasbouli

«Οι πρόσφατες δηλώσεις αποχώρησης του ΔΝΤ καταδεικνύουν την προχειρότητα στο σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας. Αφού πρώτα λειτούργησαν χωρίς πρόγραμμα και σχεδιασμό, τώρα λειτουργούν εν θερμώ, χωρίς κανένα πλάνο και. σόλο. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και βάζει τη χώρα και τους πολίτες σε έναν νέο φαύλο κύκλο. Το λέμε καιρό. Τώρα το είπε το ΔΝΤ, το είπε επίσημα και το Γραφείο Προϋπολογισμού» ανέφερε ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με ανοιχτά όλα τα μέτωπα τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο καθημερινά αποδομείται το μύθευμα του success story και τελειώνουν τα επικοινωνιακά άλλοθι στη φαρέτρα της κυβέρνησης του μνημονίου» αναφέρει χαρακτηριστικά βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο thepaper.gr. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την τροπή, θεωρούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, ότι διαδραματίζει η σταδιακή απόσυρση από την ημερήσια διάταξη του ζητήματος της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. «Το κυνηγητό με τους νεοναζί, στους οποίους μέχρι πρότινος κάποιοι έκλειναν το μάτι έχει δρομολογηθεί και η Δικαιοσύνη καλείται απλά να επιτελέσει το έργο της. Πρόκειται για ένα υψίστης σημασίας ζήτημα, το οποίο όμως δυστυχώς αποπροσανατόλισε την κοινή γνώμη τις τελευταίες δύο εβδομάδες από το νέο κουστούμι που ετοιμάζουν» σχολιάζουν στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου.

Η επιλογή της τακτικής της μετωπικής επίθεσης σε όλα τα επίπεδα οφείλεται και στη δημοσκοπική στασιμότητα και την παραμονή της έστω και μικρής ψαλίδας στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στις οποίες τα δύο κόμματα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Ν.Α

(Visited 1 times, 1 visits today)
By