Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Τσίπρας στις ΗΠΑ για… «συμβουλές σε μία μελλοντική κυβέρνηση»

Για πρώτη φορά εκτός συνόρων ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

tsipras800_291013i

Στο Ώστιν των ΗΠΑ αναμένεται να βρεθεί τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα παρευρεθεί ως ομιλητής σε συνέδριο του πανεπιστημίου του Τέξας με θέμα «Μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη;».

Από την Κουμουνδούρου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο ταξίδι καθώς ο κ .Τσίπρας δεν πηγαίνει απλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για πρώτη φορά, μετά και το χρίσμα της υποψηφιότητας για την προεδρία της Κομισιόν, εκπροσωπώντας συνολικότερα την ευρωπαϊκή αριστερά και την εναλλακτική πρόταση για την επίλυση της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης.

Δεν είναι όμως μόνο ο νέος θεσμικός ρόλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που καθιστά το συγκεκριμένο ταξίδι ιδιαίτερης σημασίας. Το αντικείμενο του διήμερου συνέδριο, αφορά στην διάσωση του οικοδομήματος της ευρωζώνης και το θέμα συζήτησης κατά τη δεύτερη ημέρα του, όπως αναφέρεται στο σχετικό πρόγραμμα, «Συμβουλές σε μία μελλοντική κυβέρνηση», επιβεβαιώνει, σημειώνουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα βήμα πριν την τη διακυβέρνηση της χώρας.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την έδρα στην οποία διδάσκει ο γιος τού Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, Τζέιμς, με τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου «ΙΝΤΕΡΠΟΣΤ».

Στο συνέδριο στο πανεπιστήμιο του Τέξας θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Ρίτσαρντ Πάρκερ.

Στο συνέδριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με προσωπικότητες διεθνούς κύρους, Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους, οικονομικούς αναλυτές και καθηγητές Πανεπιστημίων από το διεθνές στερέωμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 04.11

15:45-17:15 Ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας υπό τον τίτλο «Alternatives for Greece» (Οι εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα) (LBJ School of Public Affairs 2315 Red River St. Sid Richardson Hall Unit 3 Austin, TX )

Tρίτη 05.11

10:45-12:15 Συμμετοχή του Α. Τσίπρα σε συζήτηση (στρογγυλό τραπέζι) με θέμα : «Advice to Governments to Come» (Συμβουλές σε μία Μελλοντική Κυβέρνηση).

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By