Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Φρανσουά Ολάντ συγκαλεί συνεδρίαση της κυβέρνησης μετά τον αποκεφαλισμό γάλλου ομήρου

«Το συμβούλιο άμυνας θα καθορίσει τους στόχους των στρατιωτικών επιχειρήσεων»

olant

Συνεδρίαση της γαλλικής κυβέρνησης συγκάλεσε για σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την επομένη της ανακοίνωσης του αποκεφαλισμού ενός γάλλου ομήρου στην Αλγερία που προκάλεσε συγκίνηση σε όλη τη χώρα και αγανάκτηση στον κόσμο.

Ο γάλλος πρόεδρος πρόκειται να συγκαλέσει σήμερα το μεσημέρι, μόλις επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη, ένα «συμβούλιο άμυνας» το οποίο θα «καθορίσει τους στόχους που αναθέσαμε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας και ταυτόχρονα θα ενισχύσει περαιτέρω την προστασία των συμπατριωτών μας».

Ο Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε χθες από τη Νέα Υόρκη τη «δειλή» και «απεχθή» δολοφονία του Ερβέ Γκουρντέλ από μια οργάνωση που συνδέεται με το τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος σε αντίποινα για τη συμμετόχή του Παρισιού στην αμερικανική αεροπορική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Μάλιστα τόνισε ότι η δολοφονία αυτή ενισχύει την «αποφασιστικότητά» του να αγωνισθεί εναντίον αυτής της εξτρεμιστικής οργάνωσης και πως τα γαλλικά πλήγματα θα συνεχισθούν στο Ιράκ «για όσο καιρό είναι απαραίτητο».

Η Γαλλία «ζει μια δοκιμασία», αλλά «δεν υποκύπτει ποτέ στον εκβιασμό», τόνισε ο γάλλος πρόεδρος ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ενώ πρόσθεσε ότι η Αλγερία θα συνεχίσει να κινητοποιεί «όλες τις δυνάμεις» της για να βρεθούν οι δολοφόνοι του ομήρου.

By