Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο φόβος του Στουρνάρα και η αισιοδοξία για τη δόση

Αποκλειστική συνέντευξη στο CNBC

stournarasΤην αισιοδοξία του εξέφρασε ο  υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, για τη λήψη της δόσης του 1 δισ. ευρώ, παρά τις εικασίες για πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις, στο CNBC, υπογραμμίζοντας ότι «συνεχίζουμε τις συζητήσεις με στόχο να επιτύχουμε συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα… Το ορόσημο φαίνεται να είναι εντάξει και έτσι περιμένουμε την εκταμίευση της δόσης μέχρι το τέλος του έτους».

Ο υπουργός τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχω εξηγήσει τα κοινωνικά όρια των μέτρων λιτότητας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θέλουμε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα λιτότητας. «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το 2014. Θα έχουμε θετική ανάπτυξη και έτσι μπορούμε να έχουμε… περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά το επόμενο έτος, όμως θα είναι η πρώτη φορά από το 2010 και έτσι θα είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε.

«Έχουμε ένα πολύ μεγάλο κενό παραγωγής, όμως αυτό το κενό σταδιακά μειώνεται. Αυτή η μείωση δημιουργεί ανάπτυξη, και κινητήριες δυνάμεις το επόμενο έτος θα είναι οι επενδύσεις και οι εξαγωγές», τόνισε ο υπουργός.

Τέλος, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την άνοδο του ευρώ.  «Για την Ελλάδα, οι περισσότερες εξαγωγές είναι προς την ευρωζώνη και έτσι ανησυχώ… για την ανταγωνιστικότητά της», πρόσθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By