Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Φ. Κουβέλης ζητά συνεννόηση για αναδιάρθρωση του χρέους

«Να συστρατευτούμε για την αναδιαπραγμάτευση και την αναδιάρθρωση του χρέους. Άλλωστε, ο χρόνος είναι αρκετά μεγάλος μέχρι την εκλογή ΠτΔ»

kouvelis-dimaroooo

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης εκτίμησε ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες δεν θα είναι δυνατή η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η χώρα θα οδεύσει σε εκλογές.

Μιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»  κ. Κουβέλης ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα την συστράτευση για χάρη του γενικού καλού της χώρας.

«Θα έλεγα απευθυνόμενος στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, «ας κρατήσουμε τις διαφορές μας, ας κρατήσουμε όλοι μας τις αντιθέσεις που έχουμε, αλλά ας αντιπαρατεθούμε στην ουσία των προβλημάτων. Η χώρα δεν χρειάζεται τεχνητές πολώσεις, που απομακρύνουν την πολιτική από την αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων της».

Ο κ. Κουβέλης τόνισε την αντίθεση του στη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού και προσέθεσε: «Οι αντιθέσεις και οι διαφορές των κομμάτων είναι δεδομένες, είναι αναγκαίο στοιχείο μάλιστα στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου και της λειτουργίας του πολιτεύματος, αλλά από κει και πέρα -το επαναλαμβάνω- ο ελάχιστος κοινός τόπος πρέπει να υπάρξει. Τόσο σήμερα όσο και αύριο».

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στη βάση ενός κοινού ελάχιστου πολιτικού τόπου, να συστρατευτούμε για την αναδιαπραγμάτευση και την αναδιάρθρωση του χρέους. Άλλωστε, ο χρόνος είναι αρκετά μεγάλος μέχρι την εκλογή ΠτΔ», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι το πρόσφατο συνέδριο του κόμματός του αποφάσισε την πολιτική και οργανωτική αυτονομία και αυτοτέλεια.

By