Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο χιονιάς αύξησε τις παραγγελίες πετρελαίου

H ζήτηση σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένη κατά 80%

revoil

Με τους καλύτερους οιωνούς προχωρά η διάθεση πετρελαίου, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο ThePaper ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Revoil Γιώργος Ρούσσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζήτηση σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένη κατά 80% κατά μέσο όρο -πέρυσι το πετρέλαιο θέρμανσης εμφάνισε πτώση 70%, ενώ σε κάποιους νομούς έφθασε και το 90%- επιβεβαιώνοντας ότι ο καταναλωτής φέτος επέλεξε το πετρέλαιο για να ζεσταθεί συγκριτικά με άλλα μέσα ενεργοβόρα -όπως το air condition-αποφεύγοντας έτσι και τους καυτούς λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η σημαντική αυτή άνοδο κατά των ίδιο, στην κατανάλωση πετρελαίου οφείλεται στις εξής παραμέτρους

1) Διευρύνθηκε η λίστα των κριτηρίων για την επίδοση επιδόματος.
2) Εντονότερη επικοινωνία της οικονομικής αυτής διευκόλυνσης από το Υπουργείο.
3) Το πετρέλαιο θέρμανσης παραμένει μία από τις φθηνότερες λύσεις συγκριτικά με άλλα ενεργοβόρα μέσα
4) Εγκαιρη καταβολή του επιδόματος. Πέρυσι, ο καταναλωτής έπρεπε πρώτα να παραλάβει το πετρέλαιο και μετά θα κατέθετε τα χαρτιά του για να πάρει το επίδομα. Σήμερα ο καταναλωτής απλώς καταγράφει στο Υπουργείο τα στοιχεία του και εφόσον είναι δικαιούχος παίρνει σε πρώτη φάση το 25% του επιδόματος και η εξόφληση γίνεται 15 ημέρες μετά την παραλαβή του πετρελαίου.

Ωστόσο επισημαίνει ότι η μέση τιμή απόδειξης έχει πέσει και εννοεί τα εξής: Μέχρι και το 2011 οι περισσότερες παραγγελίες αφορούσαν 1.200 λίτρα πετρελαίου. Σήμερα, οι περισσότερες παραγγελίες κυμαίνονται πέριξ των 750-800 λίτρων που αρκούν για μία σεζόν αν μιλάμε για ένα σπίτι περίπου 80 τ.μ.

Οσον αφορά τα λοιπά καύσιμα, η κατανάλωση βενζίνης κινείται πτωτικά κατά 5% περίπου ενώ στον αντίποδα είναι το πετρέλαιο κίνησης, εξαιτίας της φθηνότερης τιμής του. Η τιμή του είναι 1,3 ευρώ το λίτρο, ενώ στη βενζίνη φθάνει το 1,6 ευρώ το λίτρο.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By