Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Χρ. Γιαλλουρίδης νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Η ενέργεια αποτελεί προσπάθεια του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για ενίσχυση του πολιτισμού της χώρας στη διεθνή κοινότητα

Την ανασυγκρότηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) έτσι ώστε να αποτελέσει «έναν ισχυρό βραχίονα στήριξης και προβολής του πολιτισμού της χώρας στη διεθνή κοινότητα», ανακοίνωσε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ. Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε την ανάθεση των καθηκόντων τού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΙΠ στον καθηγητή Χριστόδουλο. Γιαλλουρίδη, καθώς και τη μεταφορά στον αναβαθμιζόμενο φορέα όλων των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου μετά την απόφαση της κατάργησης του ΕΚΕΒΙ.

«Το ανανεωμένο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού θα αποτελέσει μια ομπρέλα για τον ελληνικό πολιτισμό στο πρότυπο των ξένων μορφωτικών ιδρυμάτων και θα υποστηρίξει μια φιλική «επίθεση» της ελληνικής γλώσσας, της διανόησης και των τεχνών προς όλες τις χώρες που, ιδιαίτερα σήμερα, έχουν σημασία για την Ελλάδα», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί εντόπιζαν φαινόμενα αδράνειας και αχρησίας στη λειτουργία του ΕΙΠ.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By