Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Al Goldstein, ένας από τους τολμηρότερους πορνογράφους πέθανε στα 77 του χρόνια

«Άνοιξε το δρόμο» στην πορνογραφία

Νεουορκέζος και ακραίος, ο Al Goldstein μετέτρεψε την πορνογραφία σε κάτι που αφορούσε τους πάντες και όλα αυτά με την δημιουργία του περιοδικού του Screw. Εφυγε σε ηλικία 77 ετών από ανεπάρκεια νεφρών στο σπίτι του στο Μπρούκλιν.

κκκ

Ο Al Goldstein άφησε την τελευταία του πνοή, στο σπίτι του στο Μπρούκλιν χορτασμένος -στο μάτι σίγουρα- από σεξ. Είναι ο άνδρας που έβαλε την πορνογραφία μέσα στο μέσο αμερικανικό σπίτι. Και όλα αυτά την δεκαετία του εβδομήντα.

Ο Goldstein δεν ανακάλυψε τα πορνογραφικά περιοδικά, αλλά είναι σίγουρα ο πρώτος που τα προώθησε σε ένα ευρύ κοινό χωρίς ουδεμία προσποίηση καλαισθησίας ή σεμνοτυφίας. Το ωμό σεξ εμφανίστηκε μέσα στις σελίδες του περιοδικού του Screw και οι φωτογραφίες σπάνια ήταν “όμορφες” “ρομαντικές” ή “καλοστημένες”.

Όπως και ο ίδιος έλεγε, στο σημείωνα του εκδότη του Screw «υποσχόμαστε να μην κρύψουμε καμία τρίχα από κανένα εφηβαίο, ή να “κόψουμε” ένα ανδρικό μόριο. Δεν απολογούμαστε για τίποτα. Αποκαλύτπουμε τον κόσμο του σεξ».

Ο ίδιος ήταν μια πολύ έντονη προσωπικότητα, με ελάχιστους φραγμούς και με περίπου είκοσι συλλήψεις στο βιογραφικό του για προσβολή της δημόσιας αιδούς και άλλες προσβλητικές συμπεριφορές. Εκτός αυτού, η εξέλιξη της τεχνολογίας και το ίντερνετ τον έπιασαν στον ύπνο και σε συνδυασμό με την πολύ κακή διαχείριση των οικονομικών του, το 2003 η τεράστια εταιρεία του χρεοκόπησε αφήνοντας τον με δεκάδες χρέη.

Αυτό που ο Χιου Χέφνερ κατάφερε να γιγαντώσει με λίγο καλόγουστη “προσποίηση” το ξεκίνησε στην ουσία ο Goldstein.

Εκτός από το Screw έμεινε διάσημος για τις τεράστιες διακυμάνσεις βάρους του και για το ακατάλληλο μεταμεσονύκτιο τηλεοπτικό του σόου, όπου έβριζε όλους όσους του έσπαγαν τα νεύρα. Από τον τότε Πρόεδρο Νίξον, μέχρι το τελευταίο γκαρσόνι που τον σέρβιρε ή την μητέρα του.

Δείτε εξαιρετικά εξώφυλλα του Screw ένα εκ των οποίων αφιερωμένο στην Τζάκι Κένεντι μετά τον γάμο της με τον Ωνάση – με τίτλο “Αρέσκεται η Τζάκι στην ελληνική κουλτούρα;” (στα αγγλικά ο όρος greek αναφέρεται σε συγκεκριμένη σεξουαλική πρακτική)


(Visited 1 times, 1 visits today)
By