Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Bill Gates χρηματοδοτεί τις έρευνες για το… προφυλακτικό του μέλλοντος

Ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να φτιαχτεί ένα νέο προφυλακτικό που θα υπάρχει, αλλά κανείς δεν θα το νιώθει!

1Ο Bill Gates ξοδεύει 100.000 δολάρια για ένα… προφυλακτικό!

Όχι, δεν είναι ένα designer προφυλακτικό, αλλά μια έρευνα που κάνει το Πανεπιστήμιο του Wollongong στην Αυστραλία για να φτιάξει το προφυλακτικό που θα είναι τόσο λεπτό, ώστε να χαρίζει την αίσθηση της απόλυτα φυσικής επαφής.

Σύμφωνα με το βίντεο που πόσταρε το Πανεπιστήμιο στο YouTube, οι ερευνητές δημιουργούν ένα εναλλακτικό υλικό στο latex που λέγεται tough hydrogel. O Dr. Robert Gorkin, ερευνητής του πρότζεκτ εξηγεί πως το υλικό «είναι φτιαγμένο να λειτουργεί αλλά και να το νιώθεις όπως το πραγματικό σου δέρμα». Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι κάνοντας το προφυλακτικό σχεδόν αόρατο θα φοράνε όλο και περισσότεροι άνδρες προφυλακτικό, το οποίο σημαίνει λιγότερες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και λιγότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η επιστημονική ομάδα δηλώνει πως στόχος της είναι οι περιοχές του κόσμου όπου το προφυλακτικό δεν χρησιμοποιείται τόσο -ειδικά στην Αφρική και την Ασία.

Tο Bill & Melinda Gates Foundation ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τον τομέα των προφυλακτικών καθώς έχει ήδη χρηματοδοτήσει άλλα 10 πρότζεκτς τέτοιου τύπου τον προηγούμενο Νοέμβριο.

[video_embed][/video_embed]

 

By