Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πάγκαλος: «Ημιμαθές και ανυπόληπτο πρόσωπο η Δούρου»

«Κοπρίτες» και «κοπανατζήδες» οι δημόσιοι υπάλληλοι

rena_dourou_NYT_2

Κατά μέτωπον επίθεση κατά της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, εξαπέλυσε ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος μετά την αναφορά της τελευταίας στον Γρηγόρη Λαμπράκη ως Γεώργιο Λαμπράκη

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε την περιφερειάρχη ότι με την κατάργηση του προγραμματισμού για τη συγκομιδή των απορριμάτων, που είναι χρηματοδοτούμενος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλαξε τον σχεδιασμό της διαχείρισης των χωματερών. «Αυτό σημαίνει ότι θα πλημμυρίσουμε από σκουπίδια σε δυο-τρία χρόνια και θα ζούμε με τα σκουπίδια για μια δεκαετία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Στη συνέχεια επίτεθηκε στην κ. Δούρου, που αναφέρθηκε στον Γρηγόρη Λαμπράκη ως Γιώργο Λαμπράκη:

«Χθες είπε ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας συνδέει τον αρχαίο μαραθωνοδρόμο με τον Γεώργιο Λαμπράκη. Με τον Γεώργιο Λαμπράκη… Ξέρετε άλλον Λαμπράκη πέραν του Γρηγορίου να έτρεχε αυτόν τον Μαραθώνιο; Αυτό το ανυπόληπτο και ημιμαθές πρόσωπο καταργεί όλο τον σχεδιασμό και προγραμματισμό».

Από το στόχαστρο του κ. Πάγκαλου δεν ξέφυγαν ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ερωτώμενος για το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και την επιμονή της Τρόικα, ο πρώην υπουργός δεν απέφυγε να χαρακτηρίσει «κοπρίτες» τους κοπανατζήδες: «Γιατί να μην αξιολογηθούν οι κοπρίτες που απουσιάζουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα γραφεία τους; Όλοι είναι στο σύστημα που δεν καταδικάζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και δεν εξοβελίζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και τα συνδικαλιστικά όργανα καλύπτουν τους κοπρίτες που δεν θέλουν την αξιολόγηση».

Σχετικά με τη διπλωματική κρίση στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, αφού χαρακτήρισε μεγαλομανείς και άσχετους με την πραγματικότητα τους Τούρκους αξιωματούχους, επιτέθηκε και στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας: «Έχει αρχίσει και τα χάνει και καβαλάει σοβαρά το καλάμι. Είναι σοβαρός κίνδυνος για τους πολιτικούς και αυτή τη στιγμή έχει κάνει τη χώρα του μέρος του προβλήματος. Χρηματοδοτεί και ενισχύει τους ισλαμιστές, έχασε τον έλεγχο επί των Κούρδων και λειτουργούν στα σύνορά του αυτεξούσιες κουρδικές οντότητες».

By