Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πάει στην Κεφαλλονιά ο Μιχελάκης μετά από το σεισμό

Με στρατιωτικό ελικόπτερο στο νησί ο υπουργός Εσωτερικών

seismos2

Ο Γιάννης Μιχελάκης μεταβαίνει στην Κεφαλλονιά, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, μετά από τη σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ που έγινε αισθητή στο νησί, το απόγευμα της Κυριακής.

Προς το παρόν έχουν αναφερθεί ζημιές στο οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού έχουν αναφερθεί ζημιές σε καταστήματα στο Αργοστόλι από σπασμένες τζαμαρίες. Δεν υπάρχουν κλήσεις για τραυματισμούς.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, αναφέρθηκαν κατολισθήσεις βράχων με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί ορισμένοι δρόμοι στα βόρεια του νησιού.

Κατοικίες εκκενώνονται, αρκετές μάλιστα έχουν υποστεί ρωγμές, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του νησιού έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο μιλά για δόνηση 6 βαθμών 293 χλμ. δυτικά της Αθήνας και 10 χλμ βορειοδυτικά του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, με εστιακό βάθος 24 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 16:08 ακολούθησε νέα δόνηση 4,4 βαθμών, με το ίδιο επίκεντρο. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ακολούθησαν άλλες τρεις δονήσεις έως τις 16:32 μεγέθους 3,7 έως 4,2 βαθμών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πελοπόννησο, σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Αθήνα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα.

Η μεγάλη διάρκεια του σεισμού αναστάτωσε τους κατοίκους σε Πάτρα, Κ.Αχαΐα, Αμαλιάδα, Πύργο, Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται κοντά στο Ιόνιο πέλαγος.

Οχήματα της πυροσβεστικής πραγματοποιούν περιπολίες και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν ζημιές από τη σεισμική δόνηση. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πελοπόννησο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By