Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πάμε παιδιά, για την Ελλάδα!

Είναι ένα βήμα μπροστά από εμάς. Θέλουμε να τους γυρίσουμε ένα βήμα πίσω!

ÅËËÁÄÁ - ÁÊÔÇ ÅËÅÖÁÍÔÏÓÔÏÕ(ÌÏÕÍÔÉÁË 2014)GREECE - IVORY COAST(WORLD CUP 2014)

Πήγαν πρώτοι σε Μουντιάλ το 1990 -εμείς, τέσσερα χρόνια μετά.

Πέρασαν τη φάση των ομίλων και μπήκαν στους 16 για πρώτη φορά στην (πρώτη) εκείνη μουντιαλική παρουσία τους στα γήπεδα της Ιταλίας.

Εμείς τα καταφέραμε μόλις τώρα, στα γήπεδα της Βραζιλίας…

Καιρός είναι να κάνουμε (εμείς) το επόμενο βήμα προς τα μπρος, μπαίνοντας στα προημιτελικά της διοργάνωσης στέλνοντας έτσι την Κόστα Ρίκα πίσω στο σπίτι της.

Ασφαλώς και δεν θα είναι θαύμα να νικήσουμε την Κόστα Ρίκα. Θαύμα είναι -και έτσι θα καταγραφεί στην ιστορία -η παρουσία της Εθνικής μας στις οχτώ καλύτερες ομάδες στον κόσμο! Κάτι εφικτό γι αυτή την ομάδα που μας έχει… καλομάθει, είναι η αλήθεια, τα τελευταία δέκα χρόνια.

Με εμφανίσεις πειστικές όπως με την Ακτή Ελεφαντοστού και με κατάθεση ψυχής -γιατί, μιλάμε για αγώνα σταθμό- η Εθνική μπορεί να πανηγυρίσει και να βγάλει όλη την Ελλάδα ξανά στους δρόμους…

Ώρα Ελλάδος 11. Η ώρα της Εθνικής. Της μεγάλης αγαπημένης, των παιδιών του Φερνάντο Σάντος και του Γιώργου Καραγκούνη, του εμβληματικού αρχηγού που ίσως να μην χρειαστεί αυτή την φορά να πει πολλά στα αποδυτήρια, παρά μόνο «πάμε παιδιά, για την Ελλάδα!». Γιατί όλοι τους έχουν συναίσθηση της αποστολής τους στο Ρεσίφε…

Β.Μελέκογλου

By