Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πάνω από 13 δις ευρώ κοστολογεί το ΥΠΟΙΚ τις εξαγγελίες Τσίπρα

«Μέσα στην ημέρα αναμένεται ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ όπου θα κοστολογείται αναλυτικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

υποικ

Πολύ πάνω από τα 13 δισ. (ή ακόμα και από τα 17 δισ. ευρώ) κοστολογεί το υπουργείο Οικονομικών τα μέτρα που εξήγγειλε από την ΔΕΘ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Αλέξης Τσίπρας.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξει εκτενής ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών που θα κοστολογεί αναλυτικά και μία προς μία όλες τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη από εχθές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν λάβει εντολή (μετά και τη σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου) και εργάζονται εντατικά για να απαντήσουν στις ανακοινώσεις του κυρίου Τσίπρα. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους όμως, θα πρέπει να εξεταστεί όχι μόνο το ύψος του «πακέτου» μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η προέλευση των χρημάτων στα οποία στηρίζεται η υλοποίησή του.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου μιλώντας σε δημοσιογράφους «δεν μπορεί να λεει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βρει δισεκατομμύρια παίρνοντας κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ και διαθέτοντάς τα σε δράσεις άλλες από αυτές που έχουν συμφωνηθεί και, την ίδια στιγμή, να απειλεί τους ίδιους τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δίνουν τα κονδύλια αυτά, πως δεν θα τους πληρώσει η Ελλάδα και τα λεφτά που χρωστά ως χώρα στους δανειστές της. Η ειλικρινής και τίμια απάντηση είναι πως αυτά δεν γίνονται» τόνιζε η ίδια πηγή.

By