Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πάνω από 300 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τα βασιλικά γεννητούρια [Εικόνες + βίντεο]

Στα μπλε το Λονδίνο

londonroyalbaby Σε φρενήρεις ρυθμούς ζει το Λονδίνο, μετά την γέννηση του τρίτου στην σειρά διαδόχου του βρετανικού θρόνου, του νεογέννητου πρίγκιπα του Κέιμπριτζ. Έξω από το μαιευτήριο Saint Mary’s, το χαρμόσυνο γεγονός έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί και περίμεναν τον ερχομό του μικρού πρίγκιπα.

“ Είναι εκπληκτικό, όλοι αρχίσαμε να φωνάζουμε. Εγώ πετάχτηκα πάνω στην κάμερα. Συγχαρητήρια Γουίλιαμ και Κέιτ για τον γιο σας”. “ Είναι κομμάτι της ιστορίας μας και για εμάς υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που παραμένει πιστό στην βασιλεία. Είναι ένα πολύ ευτυχές γεγονός για εμάς”.

Το Μπάκιγχαμ γέμισε από κόσμο, που έσπευσε να δει από κοντά την ανακοίνωση που αναρτήθηκε από το παλάτι για το νέου μέλος της βασιλική οικογένειας. Ιστορικά κτίρια και πλατείες της βρετανική πρωτεύουσας, ανάμεσα τους ο πύργος της Βritish Telecoms και η πλατεία Trafalgar, έχουν φωτιστεί με γαλάζιο χρώμα, προσδίδοντας στην πόλη μια ξεχωριστή, γιορτινή ατμόσφαιρα.

Πάνω από 300 εκ. ευρώ τα έσοδα από τα βασιλικά γεννητούρια

Γερή ένεση για τη βρετανική οικονομία αποδεικνύονται τα βασιλικά γεννητούρια. Σύμφωνα με στοιχεία του Eurnews, τα έσοδα που συνδέονται με το γεγονός υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ο τζίρος αναμένεται να φτάσει τα 283 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 182 θα προέλθουν από τις πωλήσεις δώρων και σουβενίρ, 72 εκατομμύρια από σαμπάνιες και λοιπά αλκοολούχα ποτά και 29 από τα εορταστικά γεύματα. Τεράστια είναι τα χαμόγελα στους εμπόρους βρεφικών ειδών, που πέρασαν μια δύσκολη άνοιξη. Όλες οι βρετανικές εταιρείες έχουν γεμίσει τα ράφια με συλλογές αφιερωμένες στο βασιλικό μωρό.

«Σίγουρα όλοι οι επαγγελματίες στο χώρο μας οφείλουν αρκετά στη μεγαλειότητά της, που έστρεψε τα βλέμματα του κόσμου στη Βρετανία και την εγχώρια βιομηχανία ρούχων για μητέρες και μωρά», λέει η Λόρα Τένισον, ιδιοκτήτρια καταστήματος βρεφικών ειδών. Μερικά από τα πιο δημοφιλή δώρα για τις μέλλουσες μητέρες είναι η πυτζάμα – στολή της Βασιλικής Φρουράς και η υφασμάτινη πάνα με το βασιλικό στέμμα, που κοστίζει 27 ευρώ.

 

Πολλές εταιρείες ελπίζουν στο μιμητισμό για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Το καροτσάκι που διάλεξαν η Κέιτ και ο Ουίλιαμ, είναι βέβαιο πως θα γίνει μπεστ σέλερ. «Φυσικά και παρακολουθώ τι ψωνίζει. Αφού το διαλέγει, σίγουρα είναι καλό», λέει μια μέλλουσα μητέρα.

Ήδη πολλές Βρετανίδες ακολουθούσαν πιστά τις επιλογές της Κέιτ σε ρουχισμό, ακόμα κι αν ήταν σε «τσιμπημένες» τιμές. Όταν βέβαια φόρεσε αυτό το λευκό φόρεμα που κόστισε 44 ευρώ, την επόμενη μέρα εξαφανίστηκε από τα ράφια.

BRITAIN-ROYALS-BABY-BORN londonroyalbaby2 londonroyalbaby

By