Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πάπας Φραγκίσκος: «Θα επισκεφθώ το Φανάρι για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που μας χωρίζουν»

Από τις 28 ως τις 30 Νοεμβρίου θα επισκεφτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

papas_fragkiskos

Την επιθυμία του «να επισκεφθεί το Φανάρι, με την επιθυμία να ξεπεραστούν τα εμπόδια που ακόμη χωρίζουν καθολικούς και ορθοδόξους» εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος, συναντώντας σήμερα, στο Βατικανό, μέλη του θρησκευτικού ιδρύματος Orientale Lumen Foundation in America.

H όλη αναφορά είναι στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο πάπας Φραγκίσκος στην “Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, από τις 28 ως τις 30 Νοεμβρίου και στην συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Η επίσκεψη του Επισκόπου Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η νέα συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με το πρόσωπό μου θα αποτελέσουν απτές ενδείξεις της βαθιάς σχέσης που ενώνει τις αποστολικές έδρες της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης και της βούλησης να ξεπεράσουμε, μέσα σε αγάπη και αλήθεια, τα εμπόδια που ακόμη μας χωρίζουν» σημείωσε ο Ποντίφικας.

Ο πάπας συμπλήρωσε, ακόμη, ότι η διάσταση της εσωτερικής ανανέωσης «είναι βασικής σημασίας για να πορευθεί κανείς το δρόμο που οδηγεί στην επανασυμφιλίωση και την πλήρη κοινωνία ανάμεσα σε όλους τους πιστούς του Ιησού».

By