Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κουκουλόπουλος προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε με εμάς ή με τους δανειστές;

Αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για την αμφισβήτηση του πρωτογενούς πλεονάσματος

koukΗ ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την πνευματική ιδιοκτησία στάθηκε η αφορμή για την επαναφορά της συζήτησης στο πρωτογενές πλεόνασμα. «Θέλω, απαντώντας στο συνάδελφο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον αγαπητό κ. Παπαδημούλη, να πω δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ένα ερώτημα: Εσείς, αγαπητέ συνάδελφε, με ποιον είστε; Με εμάς ή με τους δανειστές; Γιατί υπάρχει μία διαπραγμάτευση» διερωτήθηκε ο κ. Κουκουλόπουλος, απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δεύτερο που θα ήθελα να πω είναι ότι έχετε μία αδυναμία, έχετε μία μεγάλη υστέρηση. Όταν η χώρα είχε θέμα άτακτης χρεοκοπίας, μιλούσατε με περισσή αφέλεια για Αργεντινή. Όταν η χώρα είχε ζήτημα για να μείνει στο ευρώ, λέγατε ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ. Τώρα που έρχεται Προϋπολογισμός με πρωτογενές πλεόνασμα, δια του Προεδρεύοντος αυτή τη στιγμή, κεντρικού εισηγητή σας, χαρακτηρίζετε το πρωτογενές πλεόνασμα «αέρα κοπανιστό». Δεν είναι αέρας κοπανιστός το πλεόνασμα», υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: «Άλλα λέει ο Προϋπολογισμός. Θα τα συζητήσουμε, όμως, από τη Δευτέρα».

Ο κ. Κουκουλόπουλος χαρακτήρισε αξιοσημείωτη την «αλλαγή στάσης των Γερμανών», τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν θέλω να δημιουργήσω καμμία φρούδα ελπίδα και προσδοκία. Προς Θεού! Αύριο θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Προσωπικά, όμως, δεν μπορώ να αποσυνδέσω αυτή την αλλαγή στάσης από τις προχωρημένες συζητήσεις των Χριστιανοδημοκρατών με τους Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία που αλλάζει το πλαίσιο».

Με το βλέμμα στραμμένο στη Γερμανία, «προφανώς και προσδοκούμε η συμμετοχή του SPD στη γερμανική κυβέρνηση να μετακινήσει έστω κατάτι τον άξονα της γερμανικής πολιτικής και να αλλάξει την οπτική τους για την Ελλάδα. Διότι οι Σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη γενικότερα -και ειδικότερα με τον υποψήφιο Πρόεδρό τους για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Μάρτιν Σουλτς- έχουν τοποθετηθεί πολύ καθαρά για τα ζητήματα της λιτότητας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Κι έχουν μία άλλη ματιά από αυτή που είναι η κεντρική πολιτική της Ευρώπης, όπως τη βιώνουμε ως αδιαπραγμάτευτο όρο για να παίρνουμε τα δανεικά που χρειαζόμαστε τα τελευταία τρία χρόνια», κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By