Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πάτρα: Διαδήλωση για τη δίκη της Μανωλάδας

Εκτός από τους μετανάστες στην πορεία συμμετείχαΈλληνες συμπαραστάτες, φοιτητές και διάφορα σωματεία από την Πάτρα

metanastes manwlada

Εκατοντάδες μετανάστες και αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας και πορεία στο κέντρο της πόλης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους μετανάστες που δέχτηκαν πυροβολισμούς στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας τον περασμένο Απρίλιο, και με αφορμή τη δίκη του φραουλοπαραγωγού που συνεχίζεται.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Δικαστήρια ακολούθησε την Κορίνθου, μέσω της Πατρέως πήγε στη Μαιζώνος και κατέληξε ξανά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Συμμετείχαν, εκτός από τους μετανάστες εργάτες στα φραουλοχώραφα, δεκάδες μετανάστες από την Αθήνα, καθώς και πολλοί Έλληνες συμπαραστάτες, φοιτητές, σωματεία από την Πάτρα, από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το σωματείο Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Πάτρας, Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Πάτρας, κι άλλες συλλογικότητες.

Υπήρξε ένταση όταν η αστυνομία θέλησε να εμποδίσει την πορεία να προσεγγίσει στα δικαστήρια.

Ακούστηκαν συνθήματα για τη δίκη, καθώς οι διαδηλωτές κατηγορούν την υπεράσπιση του κατηγορουμένου ότι στήνει το σκηνικό μες το δικαστήριο, ενώ δεν έλειψαν και συνθήματα για τα δεδουλευμένα που ακόμη χρωστά ο κατηγορούμενος σε όλους τους εργάτες γης που είχε στη δούλεψή του, αλλά και για τα έγγραφά νομιμοποίησής τους.

By