Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πέθανε ο σκηνοθέτης Λευτέρης Βογιατζής

Σε ηλικία 68 ετών έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

lefteris-vogiatzisΜια μεγάλη απώλεια θρηνεί  το ελληνικό θέατρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Λευτέρης Βογιατζής.

Εδώ και χρόνια ο Λευτέρης Βογιατζής έδινε μάχη με τον καρκίνο, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε σε τίποτα. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό ετοίμαζε να «ανεβάσει» τον «Οιδίποδα τύραννο» στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει: «Ο Λευτέρης Βογιατζής διαμόρφωσε το δικό του ιδιαίτερο θεατρικό ύφος και συνέδεσε το όνομά του με το άνοιγμα νέων διαδρομών στην τέχνη του, την οποία αντιμετώπιζε ως αποστολή. Φεύγει νωρίς, αλλά πλήρης σε αποδοχή από το κοινό και τους ομότεχνούς του.Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους συνεργάτες του.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση και από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη που σημείωνει πως «ένας σπουδαίος θεατράνθρωπος, ο Λευτέρης Βογιατζής, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Λευτέρης υπήρξε ένας πολυτάλαντος εργάτης του Θεάτρου, με ήθος, τόλμη και ασίγαστη ανησυχία.Υπηρέτησε το Θέατρο με ιδεώδη, την Τέχνη χωρίς σύνορα, χωρίς ταμπού, χωρίς στρατεύσεις και λαϊκισμό.Στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια».

 

By