Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πέντε νεκροί και 40 αγνοούμενοι στον Καναδά

Μετρούν τις πληγές από την καταστροφική έκρηξη σε τρένο με πετροχημικά

treno

Πέντε νεκρούς, 40 αγνοούμενους και μεγάλες υλικές ζημιές σε δεκάδες κτίρια άφησε πίσω της η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο σε εμπορική αμαξοστοιχία στην επαρχία Κεμπέκ του Καναδά.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε σε τουλάχιστον τέσσερα βαγόνια, από τα 73 συνολικά που μετέφεραν αργό πετρέλαιο και πετροχημικά, προκλήθηκαν αρκετές εστίες φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή του ατυχήματος στην μικρή τουριστική πόλη η Λακ-Μεγκαντίκ.

Οι αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι τέθηκαν υπό έλεγχο οι φωτιές και πλέον οι περίπου 2.000 κάτοικοι πυο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στέφεν Χάρπερ περιέγραψε τον τόπο του δυστυχήματος με «εμπόλεμη ζώνη», κατά την επίσκεψή του εκεί την Κυριακή και έκανε λόγο για μια «απίστευτη καταστροφή».

Οι επιθεωρητές της καναδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μεταφορών (BST) θέλουν να εξακριβώσουν για ποιον λόγο η αμαξοστοιχία ξεκίνησε χωρίς μηχανοδηγό, ενώ ήταν σταθμευμένη σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την πόλη.

Ήδη οι πράκτορες της BST εξέτασαν την Κυριακή την αμαξοστοιχία. «Ελέγξαμε όλους τους μηχανισμούς και πήραμε ένα αντίγραφο του περιεχομένου του μαύρου κουτιού» που περιέχει στοιχεία για τις ακριβείς παραμέτρους, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Εντ Μπελκαλούλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By