Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πέρασαν οι Γάλλοι και περιμένουν τους Γερμανούς…

Πάμε για γαλλογερμανικό πόλεμο μετά τη νίκη-πρόκριση των τρικολόρ επί της Νιγηρίας και την –αναμενόμενη- επιτυχία των πάντσερ επί της Αλγερίας αργότερα…

france_nigeria ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία δυσκολεύτηκε πάντως να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Νιγηρίας  που παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστική και είχε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα, στο 19ο λεπτό ο Εμενίκε σκόραρε, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και ο ρέφερι σωστά ακύρωσε το γκολ.

Τρία λεπτά αργότερα, οι τρικολόρ έχασαν τη δική τους ευκαιρία να προηγηθούν όταν μετά από ιδανική αντεπίθεση ο Πογκμπά έπιασε εξαιρετικά το σουτ στην κίνηση, με τον Ενιγιάμα να διώχνει ενστικτωδώς.

Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμη καλύτερο από το πρώτο, με τον Ματουιντί να πατά τον αστράγαλο του Ονάζι και να βγαίνει με φορείο, τη Νιγηρία να χάνει σπουδαία ευκαιρία με τον Οντεμβίγκι και η εικόνα να αλλάζει από το 62’ και μετά, με την είσοδο του Γκριζμάν (κι ενώ απελευθερώθηκε ο Μπενζεμά).

Οι Γάλλοι άρχιζαν να πιέζουν, είχαν δοκάρι στο 77’, ενώ στο 80’ ο καλύτερος μέχρι τότε, της Νιγηρίας, ο Ενιγιάμα έκανε ένα λάθος διώξιμο από κόρνερ του Βαλμπουενά και ο Πογκμπά με κεφαλιά σκόραρε σε κενή εστία.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το αυτογκόλ του Γιόμπο διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Γαλλία: Λορίς, Ντεμπισί, Κοσιελνί, Βαράν, Εβρά, Καμπάιγ, Πογκμπά, Ματουιντί, Βαλμπουενά (92′ Σισοκό), Μπενζεμά, Ζιρού (62′ Γκριεζμάν).

Νιγηρία: Ενιγιάμα, Αμπρόουζ, Γιόμπο, Ομέρουο, Οσανίου, Ονάζι (59′ Γκάμπριελ), Όμπι Μίκελ, Μόουζες (89′ Νουαφόρ), Μούσα, Οντεμβίγκι, Εμενίκε.

 

By