Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Πέρασαν» οι τροπολογίες για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά και την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 261 βουλευτές, ενώ απουσίαζαν 31 βουλευτές και φυσικά οι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό.

 

vouli-dispistia

«Πέρασαν» από την ολομέλεια της βουλής οι δύο τροπολογίες για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και τις «100 δόσεις» που εξαιρούν ωστόσο, βεβαιωμένες οφειλές έως την 1η Οκτωβρίου.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 261 βουλευτές, ενώ απουσίαζαν 31 βουλευτές και φυσικά οι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό. «Ναι» στη ρύθμιση για τις «100 δόσεις» είπαν 147 βουλευτές, «όχι» 112, ενώ δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν «παρών». Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης που χθες δήλωνε ότι θα καταψηφίσει, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ντρέπεται, είπε τελικά «παρών», όπως και ο Μιχάλης Κασσής.

Υπέρ της τροπολογίας για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια είπαν 165 βουλευτές, κατά 83 ψήφισαν και 13 δήλωσαν «παρών». Στα «ναι» συγκαταλέγονται η Νίκη Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ, οι 5 ανεξάρτητοι Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός, καθώς και ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Β. Καπερνάρος. Στα «παρών» για την τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια συγκαταλέγονται ο ανεξάρτητος Μίμης Ανδρουλάκης και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όχι στην τροπολογία είπαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι 5 ανεξάρτητοι Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός).

By