Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους είχαν εξαγγείλει νωρίτερα οι εργαζόμενοι

xatzidakis

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την κυβερνητική συνοχή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη ύστερα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ στα επίμαχα άρθρα και τροπολογίες, 141 βουλευτές είπαν «ναι», ενώ 98 βουλευτές καταψήφισαν.

Μετά τις αλλαγές του Κωστή Χατζηδάκη υπό το φόβο καταψήφισης του από το ΠΑΣΟΚ, παραγωγοί και έμποροι στις λαϊκές αγορές ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών ανέφεραν ότι η απόφαση ελήφθη μετά τη στήριξη της αντιπολίτευσης και την «πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ […] να καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο του Διαχωρισμού και Κληρώσεων των Θέσεων».

Οι έμποροι και οι παραγωγοί σημείωσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ανατραπούν και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που θίγουν τις λαϊκές αγορές.

Οι Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών, σχολίασαν ότι «θα επιμένουν ώσπου η Πολιτεία να φτιάξει ένα θεσμικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πατρίδας μας, των καταναλωτών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών».

Από Τετάρτη οι Λαϊκές Αγορές

Σε αναστολή της απεργίας τους προχώρησαν οι παραγωγοί και οι έμποροι των λαϊκών αγορών και από την Τετάρτη επιστρέφουν στους πάγκους τους.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των Λαϊκών Αγορών, στην έκτακτη απογευματινή συνεδρίασή τους, αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή της απεργίας διαρκείας, δηλώνοντας ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ανατραπούν και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που θίγουν τις λαϊκές αγορές, και θα επιμένουν ώσπου η Πολιτεία να φτιάξει ένα θεσμικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πατρίδας μας, των καταναλωτών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών».

Σε ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί και οι έμποροι σημειώνουν ότι «μετά την εξ” αρχής στήριξη σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, καθώς και την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δια του εισηγητή του Μιχάλη Κασσή, τον οποίο συγχαίρουμε και ευχαριστούμε, να καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο του Διαχωρισμού και Κληρώσεων των θέσεων, διασφαλίζοντας τις ήδη υπάρχουσες θέσεις πάγκων των Λαϊκών Αγορών την εξ” ολοκλήρου μεταφορά των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών στις οικείες Περιφέρειες».

By