Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πέρασε οριακά το ν/σ για τους πλειστηριασμούς

Απών από την ψηφοφορία ο «αντάρτης» Βύρ. Πολύδωρας

Vouli

Με 152 «ναι» πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, ενώ 141 βουλευτές ψήφισαν «όχι» και 7 απείχαν. Ο διαγραμμένος από τη ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας απείχε από την ψηφοφορία. Το πρωί του Σαββάτου, είχε προηγηθεί η έγκριση του νομοσχεδίου για τα ακίνητα, με τον κ. Πολύδωρα να θέτει εαυτόν εκτός κυβέρνησης, ψηφίζοντας «όχι».

Από την ψηφοφορία απουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ίωση, και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος έστειλε επιστολική ψήφο δηλώνοντας ότι θα ψήφιζε κατά του φόρου. Απουσίασαν ακόμη οι τρεις  προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στούρναρας, προχώρησε σε αλλαγές του νομοσχεδίου, και ειδικότερα, σε ότι έχει να κάνει με τις δόσεις αυτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμα στο Δημόσιο. Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρο του, Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, ότι και οι έμποροι, όπως και οι έχοντες πτωχευτική ικανότητα συμπεριλαμβάνονται – μετά τους ελεύθερους επαγγελματίες που εντάχθηκαν επίσης – στην ρύθμιση που αφορά στις καταβολές του 20%, ως ποσοστού της τελευταίας ενήμερης δόσης του δανείου.

Επίσης, σύμφωνα με άλλη τροποποίηση που προκάλεσε στο νομοσχέδιο για την αναστολή πλειστηριασμών και την προστασία των δανειοληπτών ο υπουργός Ανάπτυξης, «ειδικά οι οφειλέτες με μηδενικό εισόδημα, δεν θα καταβάλλουν τίποτα», αντί για άνεργοι με μηδενικό εισόδημα, όπως αναγράφονταν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By