Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πέρασε το Βέλγιο, αλλά περιμένουμε να μας πείσει…

Το εισιτήριο για τους 16 του Μουντιάλ το… έκλεισε το Βέλγιο, έστω και μ αυτό τον τρόπο –με γκολ λίγο πριν το φινάλε του ματς με τους Ρώσους (1-0)- είναι όμως γεγονός πως, αυτή η –πολυδιαφημισμένη –και δικαίως- ομάδα, ακόμη δεν μας έχει πείσει.

ΒΕΛΓΙΟ-Ρωσ

Θα πει κανείς, αυτό θα… κοιτάξουν τώρα οι Βέλγοι, αν άρεσαν ή, αν έχουν βγάλει εικόνα πειστική στο γήπεδο; Ασφαλώς όχι όμως, στα… πολύ δύσκολα τι θα γίνει;

Παιχνίδι με παιχνίδι βέβαια η (κάθε) ομάδα αλλάζει – συνήθως, βελτιώνεται επίσης- και οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν την ποιότητα, ως άτομα (προς το παρών) να πάνε ψηλά και να δικαιώσουν τις προβλέψεις και τον τίτλο του «ισχυρού αουτσάϊντερ».

Ο Ντιβόκ Οριζί ήταν ο χρυσός σκόρερ, με γκολ στο 88ο λεπτό, κι ενώ οι Ρώσοι είχαν κάνει τις δικές τους ευκαιρίες, με σημαντικότερη (στο 81’) του Γεστσένκο (σουτ, λίγο άουτ) και μεγαλύτερη εκείνη του Κοκόριν δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου όταν, παντελώς ανενόχλητος απέναντι από τον Κουρτουά έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ! Αυτή θα ήταν και η φάση που σημάδευε τη συνάντηση του Μαρακανά, αν δεν είχε… προκύψει το γκολ του Οριζί.

Ο Κέβιν Μιραλάς, που μπήκε αλλαγή και έδωσε ώθηση στο Βέλγιο, είχε δοκάρι στο 84’.

Κι αν το αποτέλεσμα γράφει ιστορία, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε μια φάση –περίπτωση πέναλτι– υπέρ της Ρωσίας στο 25ο λεπτό, που την είδε διαφορετικά απ’ όλους μας ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ. Φάση δύσκολη αλλά… πέναλτι (ανατροπή του Κανουνικόβ από τον Αλντεράιρελντ).

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερμάλεν (32′ Βερτόνχεν), Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς (75′ Μιραλάς), Αζάρ, Λουκακού (57′ Οριζί).

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Κοζλόβ (62′ Γεστσένκο), Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ, Φαϊζούλιν, Σαμέντοβ (89′ Κερζακόβ), Κανουνικόβ, Σατόβ (83′ Τζαγκόεβ), Κοκόριν.

By