Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πέρασε το πρώτο τεστ το ν/σ για τους πλειστηριασμούς

Ο υπουργός Οικονομικών επανέφερε διατάξεις που είχε αποσύρει το πρωί μετά την αντίδραση των κομμάτων

Stournaras Vouli

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τις αρμόδιες επιτροπές της βουλής το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς με τον Γ. Στουρνάρα να επαναφέρει διατάξεις που απέσυρε το πρωί μετά από τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων.

Ειδικότερα, επανέφερε τις διατάξεις για τις ΠΑΕ με την επισήμανση πως τα κόμματα κατάλαβαν το λάθος τους, ότι η διάταξη είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και για αυτό ζήτησαν την επαναφορά της.

«Επαναφέρω το άρθρο 11, χαίρομαι που καταλάβατε το λάθος, σας, είναι προς το δημόσιο συμφέρον τον να εκχωρούν οι ΠΑΕ το δικαίωμα να εισπράττουν», είπε ο Γ. Στουρνάρας και διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι σε περιπτώσεις εκκαθάρισης ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών που δεν διαθέτουν κινητή ή ακίνητη περιουσία, για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλων τους, είναι δυνατόν μετά από αίτηση του διαχειριστή, που γίνεται δεκτό από τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων, το δημόσιο να αποδέχεται την εκχώρηση των απαιτήσεων από σύμβαση ή αδικοπραξία, εφόσον έχουν αναγνωριστεί τελεσίδικα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By