Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πέταξαν μπανάνες στη μαύρη υπουργό της Ιταλίας

Η Σεσίλ Κιέντζ στο στόχαστρο για τη μεταναστευτική πολιτική

Kientz

Στο στόχαστρο ακροδεξιών μπήκε για μια ακόμα φορά η πρώτη μαύρη υπουργός της Ιταλίας, Σεσίλ Κιέντζ, αρμόδια για θέματα μεταναστών, κατά της οποίας εκτόξευσαν μπανάνες την ώρα που μιλούσε σε κομματική εκδήλωση.

«Είναι λυπηρό την ώρα που ο κόσμος πεθαίνει από την πείνα λόγω της κρίσης να σπαταλάμε έτσι την τροφή» σχολίασε η Κιέντζ αμέσως μετά το περιστατικό.

Δεν είναι όμως η πρώτη ρατσιστική επίθεση κατά της Ιταλίδας υπουργού από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας και στέλεχος της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ρομπέρτο Καλντερόλι, την είχε αποκαλέσει ουγκοτάγκο, ενώ την Παρασκευή, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Forza Nuova τοποθέτησαν πλαστικές κούκλες καλυμμένες με ψεύτικο αίμα κοντά στο χώρο, όπου διεξαγόταν κομματική εκδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση της Κιέντζ όποιος γεννιέται στη χώρα να αποκτά αυτόματα την ιταλική υπηκοότητα.

«Η μετανάστευση σκοτώνει» έγραφαν φέιγ βολάν που αφέθηκαν πλάι στις κούκλες, σύνθημα που έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα η Forza Nuova αναφερόμενη σε δολοφονίες που διαπράττουν μετανάστες.

Ο Καλντερόλι αναγκάστηκε να της ζητήσει συγγνώμη μετά την κατακραυγή που ξέσπασε αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By