Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πέτρου Ράλλη: Μιλάει ο οδηγός του ταξί που χτύπησε πρώτα το Smart

Ο άνθρωπος-κλειδί της υπόθεσης του θανατηφόρου τροχαίου

taxi

Θεωρήθηκε από την αστυνομία άνθρωπος-κλειδί, καθώς το δικό του όχημα ήταν εκείνο που ήρθε σε σύγκρουση με το Smart που λίγο αργότερα θα σκορπούσε τον θάνατο στην Πέτρου Ράλλη, σκοτώνοντας 3 ανθρώπους.

Ο Γιώργος Μίγιας, ο πρώτος εμπλεκόμενος στο πολύνεκρο δυστύχημα της οδού Πέτρου Ράλλη την Τετάρτη το πρωί, μίλησε στο protothema.gr.

«Ήμουν πάνω στην Πέτρου Ράλλη προς Κηφισό. Εν κινήσει ήρθε ένα ΙΧ και με τράκαρε από πίσω, δεν σταματήσαμε. Κοιτάω από τον καθρέπτη ήταν ένα σμαρτάκι, και με τρακάρει ξανά», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Σκέφτηκα πως του έχουν σπάσει τα φρένα. Εγώ φρενάρω, με ακουμπάει για τρίτη φορά και φαντάσου πως το ταξί γύρισε και λίγο. Αφού με έστριψε, έφυγε από τα αριστερά μου. Δεν σταμάτησε ούτε δευτερόλεπτο. Έκοψε τιμόνι αριστερά και έφυγε κατευθείαν. Δεν σταμάτησε, ούτε γύρισε να κοιτάξει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο άνθρωπος κλειδί, ο Γιώργος Μίγιας ο οδηγός του ταξί, του πρώτου αυτοκινήτου που τράκαρε το Smart με οδηγό τον 27χρονο, περιγράφει τα πρώτα δευτερόλεπτα του τροχαίου πριν αυτό εξελιχθεί σε δυστύχημα αφαιρώντας ανθρώπινες ζωές.

«Εγώ σταμάτησα εκεί γιατί πανικοβλήθηκα, το μόνο που πρόλαβα, ήταν να πάρω την πινακίδα του και την έγραψα σε ένα χαρτάκι. Έπειτα πήρα τηλέφωνο το 100 και τους έδωσα την πινακίδα εξηγώντας τους το συμβάν».

«Τους λέω ότι είμαι στην Πέτρου Ράλλη στο ύψος του Κοντέλλη με τα τρακτέρ. Στην συνέχεια τους λέω ότι με τράκαρε ένα Smart και ότι έφυγε. Μου απάντησαν ότι θα ειδοποιήσουμε» συνεχίζει την περιγραφή.

Screen Shot 2014-10-17 at 12.42.39 PM

Αφού χτύπησε εκείνον στο ύψος της Πέτρου Ράλλη 10, τρεις φορές και τον προσπέρασε, στην συνέχεια διένυσε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων σπέρνοντας τον θάνατο. «Αν είχε σταματήσει εκεί δεν θα συνέβαινε τίποτα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο οδηγός του ταξί.

Στη συνέχεια μας εξήγησε πώς ο ίδιος πληροφορήθηκε για το τραγικό συμβάν.

«Μετά από περίπου δέκα λεπτά έρχεται ένα ημιφορτηγό με δύο παλικάρια και μου είπαν: Είσαι εσύ το ταξί που τράκαρε το Smart; Λέω ναι. Μου λέει ξανά: 500 μέτρα πιο πάνω ξέρεις τι έχει γίνει; Έχει τρακάρει, έχει τουμπάρει, και έχει σκοτώσει και άνθρωπο! Δεν το πίστευα, παίρνω ξανά το 100 τους τα λέω και τους δίνω στο τηλέφωνο τα παιδιά να τους τα εξηγήσουν» μας είπε.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του μας εξηγεί πως τον 27χρονο οδηγό δεν πρόλαβε να τον δει καλά ενώ όταν έμαθε τι έγινε παρακάτω τον έπιασε τρόμος.

«Τον οδηγό τον είδα ελάχιστα. Αν τον δω τώρα δεν τον γνωρίζω. Δεν είχε συνοδηγό μέσα. Ένα παιδάκι ήταν 25χρονο, τόσο τον έκανα εγώ. Όταν έμαθα ότι προξένησε αυτό το κακό έτρεμαν τα πόδια μου. Εγώ ευτυχώς δεν έπαθα τίποτα. Πάντως ο οδηγός με τράκαρε και ούτε καν κοίταξε να δει τι έκανε, το βλέμμα του ήταν μπροστά. Αυτά έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου».

By