Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πέφτουν οι τιμές των ακινήτων στα «χλιδάτα» προάστια του Λονδίνου

Μειωμένες παρουσιάζονται οι τιμές των κατοικιών στις πιο ακριβές συνοικίες του Λονδίνου. 

onehydepark900

Περιοχές όπως το Kensington, το Chelsea και το Westminster, οι οποίες είναι διάσημες για τα χλιδάτα και πολυτελέστατα σπίτια φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί από την “παγωμένη” αγορά ακινήτων.

Η μέση τιμή που καταβάλλεται για ένα σπίτι στο Westminster, το Mayfair και το St. James’s , υποχώρησε 2,9 % σε  1,19 εκατομμύρια λίρες (2 εκατ. δολ.), σύμφωνα με τα στοιχεία του Acadata που ερευνά την αγορά των ακινήτων. Οι τιμές σε αυτή την συνοικία μειώθηκαν 14 % από το προηγούμενο έτος, ανέφεραν σε μια έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα η LSL Property και η  Acadata.

Οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εκτοξευθεί στα ύψη εν μέσω του πρωτοφανούς χαμηλού πρόσφατου κόστους δανεισμού και της αναπτυσσόμενης οικονομίας. Οι υψηλές τιμές στις καλύτερες περιοχές του Λονδίνου οδήγησαν σε κέρδη, ξεπερνώντας το 70 % από το 2009 καθώς η πολιτική και οικονομική αναταραχή προσέλκυσε πλούσιους αγοραστές του εξωτερικού και ξένους επενδυτές, σύμφωνα με την Knight Frank, η παγκοσμίως μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία συμβούλων ακινήτων στον κόσμο.  Η σημερινή έκθεση έδειξε ότι οι τιμές μειώθηκαν σε έξι από τις 10 πιο ακριβές συνοικίες του Λονδίνου τον Απρίλιο και το 0,2 % της μηνιαίας αύξησης ήταν η χαμηλότερη για τους τελευταίους 10 μήνες.

“Βλέπουμε ένα πάγωμα της αγοράς σε ορισμένες περιοχές του Λονδίνου, ακόμη και αν η ετήσια αύξηση 13,3 % στις τιμές θα μπορούσε να θεωρηθεί “υψηλή” από τους περισσότερους σχολιαστές της αγοράς”, δήλωσε ο πρόεδρος Acadata Peter Williams στην έκθεση.

Στην περιοχή Kensington και Chelsea, η οποία περιλαμβάνει και την εύπορη γειτονιά Knightsbridge, ο μέσος όρος τιμών μειώθηκε 2,7 % τον Απρίλιο σε 1,9 εκατ. λίρες.

Οι τιμές των κατοικιών στην Αγγλία και την Ουαλία αυξήθηκαν 8,5 % κατά τους 12 προηγούμενους μήνες μέχρι το Μάιο, τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τον Αύγουστο του 2010, σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή: newmoney

By